Het Belang van Limburg

“Gedaan waar we goed in zijn”

Superieur Bocholt toont zich na de rust

- Ivo KWANTEN

Nieuwkomer NeLo kon veertig minuten wedijveren met Bocholt maar daarna toonden de Damburgers waarom ze vorig seizoen met alle prijzen aan de haal gingen. “Een geoliede machine”, gaf NeLo-trainer Pascal Grossi meteen na afloop toe. “Waar ik voor vreesde en waarvoor ik mijn spelers de hele week waarschuwd­e gebeurde. De concentrat­ie niet vasthouden en technische fouten maken is tegen Bocholt om problemen vragen.”

De bezoekers kwamen het best uit de startblokk­en, NeLo had het moeilijk met een zeer balvast Bo- cholt dat telkens op het juiste moment een versnellin­g inbouwde en een speler vrij voor doelman Van Leeuwen liet opdagen. Sporting Nelo even onder de indruk maar niet aangeslage­n. Tasevski en Vernooy kwamen niet in het stuk voor maar spelverdel­er Jerry, de cirkelspel­ers Pastoor en Van Sloot en de hoekspeler Lukkesen namen de thuisploeg wel op sleeptouw. Bij 8-10 (15') was er wel degelijk weer sprake van een wedstrijd. Bij 17-21 halverwege voelde een deel van de thuisaanha­ng de bui wel hangen. “In het slot van de eerste helft hebben we inderdaad het verschil gemaakt”, analyseert trainer-coach Bart Lenders. “We hebben gedaan waar we goed in zijn. Stevig in de balrecuper­atie, snel in de omschakeli­ngen en goed in de afwerking.”

De thuisploeg hield in de eerste tien minuten van de tweede helft nog even de schijn hoog, 19-21 (35'). Voor een groot stuk de verdienste van doelman Van Leeuwen maar eens in balbezit overtuigde Sporting niet. Habraken, Jerry, Tasevski en Vernooy kregen hun team niet meer op de rails. Aan de overzijde overtuigde­n Spooren, Damian Kedziora, Kooijman en Wertelaers wel en werd de kloof alsmaar groter. Bocholt blijft ongeslagen, NeLo slikte de tweede nederlaag op rij en zakt naar de zevende plaats.

Aalsmeer

Bocholt speelt volgend weekend de heenwedstr­ijd in de tweede ronde van de EHF-Europabeke­r tegen het Finse Cocks. De thuismatch in de BeNeleague tegen Aalsmeer wordt daarom donderdag al in de Damburg afgewerkt.

?? FOTO DICK DEMEY ?? De NeLo-defensie heeft de handen vol met Spooren.
FOTO DICK DEMEY De NeLo-defensie heeft de handen vol met Spooren.