Het Belang van Limburg

“Nog niet constant genoeg”

Nieuwkomer Borgloon wint eerste topper in derde klasse

- Jo TREKELS

Van de vier Limburgse nieuwkomer­s in derde klasse gaat Renolim Borgloon het meest over de tongen. Vrijdag zette de ploeg van coach Tarzan Duric de hoge verwachtin­gen kracht bij door Maasmechel­en, de vice-kampioen van vorig seizoen, nipt te verslaan in een eerste topper. Bozzjeng werd afgeremd door vijf afwezigen, een vroege tegengoal en een rode kaart. Sven Vanvolckso­m, Aziz Lagouireh, Haris Duric, Stijn Eerdekens en Naser Skeric. Wie de doelpunten­makers van de thuisploeg op een rijtje ziet, begrijpt meteen dat dit Borgloon geen meeloper zal zijn bij zijn debuut in derde nationale. “We hebben veel technisch sterke spelers en de nodige ervaring”, geeft coach Duric toe. “Tegen een aantal ploegen zal dit volstaan, tegen andere zullen we nog iets extra moeten toevoegen om onze ambitie waar te maken. Zo ook tegen dit Maasmechel­en. Ik had gewaarschu­wd dat ze niet zouden afgeven. We moeten ons fysiek beter zetten en de kansen afmaken. Bij 4-1 kregen we een 3-tegen-1-situatie, die moet je pakken.” Dat gebeurde niet. En zo kregen we nog suspense. 4-1 werd 4-2 en 5-2 zelfs 5-4. Met vliegende keeper Kenny Vrancken hing de draw nog in de lucht. “Hoewel het fysiek zwaar werd, had het nog gekund”, knikte spits Jeffrey Schuermans. “Soms loopt het voor geen meter met vliegende keeper, vandaag waren we er dichtbij. Jammer.”

Uppercuts

Het was alleszins knap hoe Maasmechel­en recht krabbelde na enkele uppercuts . Uppercut 1: de snelle 1-0 van Sven Vanvolckso­m. “Dat was jammer, ja”, ging Schuermans verder. “Wij spelen graag de spits in, dan is het natuurlijk handiger als je voorstaat en de ruimtes iets groter zijn.” Uppercut 2: de twee gele kaarten voor Dieter Tommissen in minuut 19, die ook de 3-1 van Lagouireh inleidde. “Ik vond het geen rood”, zei hij. “We maken voor de rust maar twee fouten en we krijgen drie gele kaarten… De eerste fout op Vanvolckso­m was geel, ik haalde er zo een tegenaanva­l uit. Maar bij de tweede voelde ik zelfs amper contact. Jammer, 3-1 in plaats van 2-1 was een verschil Gelko Eisden-Dorp: Coach Antoine Merlino zag ondanks de 0 op 9 lichtpunte­n in MalleBeers­e. “Met onze middelen speelden we een heel goeie eerste helft. Alleen kan je zien dat we door vier afwezigen kracht tekortkome­n. We moeten niet in paniek raken.”

Gelko Hasselt: Ibrahim Adnane scoorde 6 van de 11 goals in Roselies. De Spaanse doelman Rolando Sandoval mocht na rust (8-2) voor het eerst opdraven, net als enkele beloften.

Celtic Houthalen: Appie Idlaasri trok naar Amiticia in Nederland, maar speelt soms ook mee met AS Schaerbeek (BZVB). Vrijdag was hij goed voor twee goals en de zege tegen LART Brussel. United Beverlo: Nigel Gerrits kon hervatten. Ian Fory, die vorige week een voet had in acht goals, was tegen Hoeselt opnieuw goed halfweg. Nu, Borgloon is sterk. Gezien de omstandigh­eden en onze vijf afwezigen deden we het zo slecht niet.”

Groeimarge

Stijn Eerdekens, één van de opvallends­te thuisspele­rs, was blij maar niet blind. “Vorige week tegen Florya Genk scoren we pas in de slotsecond­en de 4-5, nu was het bibberen tot het einde”, zag de van Beverlo overgekome­n verdediger. “Het kan dus beter. Maar positief is dat we twee keer winnen. En toch ook niet onverdiend. We zijn alleen nog niet constant genoeg. Als je 4-1 en 5-2 voor drie goals en drie assists.

Pibo Hoeselt: Door de onbeschikb­aarheid van Zohra Eloyan en het vraagteken achter Dimitri Wagemans, kwam de gestopte Yannick Derwae

depanneren.

SI Heusden-Zolder: Dieter Conard kreeg in doel de voorkeur op Maarten Silkens. Alessio Del Freo hervatte bij de beloften, Niels Vanpol nog niet.

Heracles Alken: Tegen Leopoldsbu­rg ontbraken Claes (operatie schouder), Coeckelber­ghs (operatie knie), Hoebrechts (scheenbeen­vliesontst­eking), Stoffelen (kuit), Vanswijgen­hoven (familiale verplichti­ngen), Jens Lowies (schorsing) en Yannick Lowies (werk). Een indrukwekk­end lijstje.

Geleeg Leopoldsbu­rg: Jeugdprodu­cten voor staat mag je niet in de problemen komen. We moeten het sneller afmaken. Door nog meer samen te spelen en te trainen komt dat wel. We hebben nog groeimarge.” Zidan Bortels en Tijs De Sloovere kregen al voor de derde maal minuten. Laatstgeno­emde scoorde twee goals. Enes Gundogdu, overgekome­n van VHCU Houthalen (3 prov), drie keer.

ZVK Terkoest: De gestopte Franky Jehaes werd opgetromme­ld en scoorde.

BTR Maasmechel­en: Met Wesley Erkens, Dries Machon, Bart Dirkx, Tibo Beckers en Kenny Maes ontbraken vijf geblesseer­den. Renolim Alken: Nijaz Ibricic en Ronan Heeren zijn out.

United Wellen:Doelman Jochen Opdebeek kon in de slotfase zijn doelpuntje meepikken tegen Terkoest met een verre trap.

FP Hasselt: Renato Cupo gaf na het verlies tegen Solona Ranst zijn ontslag als coach. De Hasselaar verzette daarnaast nog veel werk binnen de club.

 ?? FOTO MIST ?? Bezoeker Jeffrey Schuermans (l) in duel met Sven Vanvolckso­m.
FOTO MIST Bezoeker Jeffrey Schuermans (l) in duel met Sven Vanvolckso­m.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium