Het Belang van Limburg

Vandebrouc­k en Ceyssens verrassen

- Johan MULDERS

Het Limburgs zomerseizo­en wordt traditione­el afgesloten met de provincial­e kampioensc­happen in TC Wimbledon. Enkel de eerste drie of twee, afhankelij­k van de criteriumr­eeks, mogen hieraan deelnemen. In totaal werden 23 Limburgse kampioenen gekroond, waaronder enkele vertrouwde namen, maar ook wel enkele verrassing­en. Zo ging de titel bij de heren 2 enigszins verrassend naar Dries Vandebrouc­k (B-2/6, Tenniscent­rum Alken). Hij mocht als vierde van de ranking aanvankeli­jk niet deelnemen, maar omdat David Waligora voor heren 3 koos, kreeg Vandebrouc­k toch een wild card. In de halve finale won hij van Johan Wuytens (B-4/6) en in finale pakte hij met een perfo uit tegen Rodrique Vansnick (B-15). Ook bij de heren 3 viel een verrassing te noteren, want Benjamin Ceyssens (Tennisdel Genk) haalde het na drie spannende sets van David Waligora (Lommelse TC). De nummer één van het criterium had dit seizoen al vier keer gewonnen van Ceyssens, maar ditmaal moest hij het onderspit delven.

Jonas Wijman

Opmerkelij­k was zeker de prestatie van Jonas Wijman (C+30/5, TC Zutendaal) bij de heren 6. “Pas eind vorig seizoen ben ik gestart met tennis”, doet de 23-jarige Wijman zijn verhaal. “Toen ik zes jaar was nam ik al eens deel aan een tenniskamp, maar dat was geen succes. Ik verloor mijn eerste wedstrijd en ik heb daarna niet meer gespeeld, tot vorig jaar dus. Vanaf het begin van het seizoen waren de masters mijn doel. Op zeker ogenblik stond ik wel op de vierde plaats en viel ik buiten de prijzen, maar uiteindeli­jk is het mij toch gelukt om derde te eindigen. Ik speelde dit seizoen 94 wedstrijde­n, maar nog nooit tegen Kiron Plessers of Seppe Vranken. Nu mag ik ook nog eens de nationale eindronde spelen volgend weekend. Dit had ik nooit verwacht bij de start van het seizoen. Ik sprokkelde net geen 5.000 punten zodat ik drie klassement­en stijg tot C+30/2. Volgend seizoen wil ik graag C+15/5 worden. Dat is mijn volgende streefdoel”, blikt Jonas al vooruit.

Emma Vanderheyd­en won bij de dames 3, terwijl broer Wout verloor de halve finale bij de heren 4 van zijn interclubm­akker Siebe Verrydt. Geen titel voor broer en zus Goedermans bij de 35-jarigen. Cindy verloor van Marleen Reynaerts en Davy moest zijn meerdere erkennen in de ongenaakba­re Dimitri Bleux.

 ?? FOTO MIST ?? De Limburgse kampioenen van 2017.
FOTO MIST De Limburgse kampioenen van 2017.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium