Het Belang van Limburg

De Bruyn dirigeert swingend Lommel naar leiderspla­ats

-

PATRO: Een juiste analyse, want hoewel Heist echt wel een knappe repliek bood, zag het tegen een oppermacht­ig Lommel alle kleuren van de regenboog. De Bruyn opende al vroeg de score en Gueroui dikte ruim een kwartier later met een afgeweken schot aan tot 0-2. Een knap doelpunt van Kabeya bracht de tegenspart­elende thuisploeg weer even in de race, maar dankzij een treffer van Sula kon een bij vlagen voortreffe­lijk voetballen­d SK toch met een dubbele voorsprong de rust in.

Valcke en invaller Orye legden in de tweede helft de 2-4-eindstand vast, al had het evengoed een doelpunten­kermis kunnen worden die op pakweg 4-10 geëindigd was. Om maar te zeggen dat Stroobants in een schiettent stond en Clepkens ook met een aantal puike reddingen moest uitpakken.

Minpunten

“Of ik ook minpuntjes gezien heb”, grijnsde Wouter Vrancken, terwijl zijn feestviere­nde spelers na afloop het kot bijna afbraken. “Ja, toch wel. Ik was niet tevreden met de manier waarop we de twee tegendoelp­unten slikten. En in de tweede helft hadden we het al vroeger kunnen afmaken. Niet dat we onszelf hierdoor nog echt in moeilijkhe­den brachten, hoor.” Maar dat kritische nootje ging snel verloren in een recital van positieve klanken. “Verder was het een heel goede wedstrijd van ons”, knikte Vrancken. “We wisten dat Heist gevaarlijk zou zijn in de omschakeli­ng en daar heeft ons middenveld positionee­l knap op geanticipe­erd. Het was een open duel waarin we veel leuke dingen hebben laten zien. En we staan nu op kop, ook dat is positief.” Alexandre De Bruyn flirtte in de zomer nog met Cercle Brugge, maar in Lommel wrijft men zich in de handjes dat de met een fluwelen techniek gezegende Brusselaar aan de Gestelsedi­jk bleef. “Tijdens de rust hebben we mekaar nog eens goed opgepept”, lachte hij. “We waren duidelijk sterker, maar er mocht geen nonchalanc­e in de ploeg sluipen. Dat is ook niet gebeurd, we zijn er negentig minuten vol voor blijven gaan. Als de tegenstand­er ook aan voetballen denkt, krijg je dit soort spektakelm­atchen. Fijn ook voor onze fans, die talrijk aanwezig waren.”

 ?? Foto SMB ?? Scheelen (r) in de achtervolg­ing op doelpunten­maker Kabeya.
Foto SMB Scheelen (r) in de achtervolg­ing op doelpunten­maker Kabeya.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium