Het Belang van Limburg

“Naaien onszelf elke week opnieuw”

-

Patro liet in Hamme de kans liggen om een flinke sprong te maken in de rangschikk­ing. Een strafschop­doelpunt net voor de rust luidde voor paars-wit de nederlaag in. “We naaien onszelf elke week opnieuw door die foutjes. Dan sta je als ploeg machteloos”, aldus Danny Boffin. Met een kopbal van De Keersmaeke­r op de lat was Hamme op het kwartier als eerste dicht bij een doelpunt. De eerste helft verliep evenwichti­g en beide teams dreigden vooral via stilstaand­e fases. Harris zorgde op het half- uur voor de mooiste Patro-actie, maar Cosse en Lagrib konden de assist niet benutten.

Net voor rust bracht Vardic na klungelig uitverdedi­gen ploegmakke­r

Cavus in de problemen. De Wilde ging na licht contact met de verdediger neer in de zestien en kreeg een strafschop, die makkelijk omgezet werd door Speltdoore­n.

Boffin reageerde met de inbreng van Tsirlidis en Boiten. Maar het was De Wilde die, randje buitenspel, in de tweede helft de score aandikte. Patro probeerde nog de aansluitin­gstreffer te vinden, maar een schot van Tsirlidis strandde op De Vroe en Aerts trapte een voorzet van Cosse tegen de binnenkant van de paal.

“Bij die strafschop­fase gleed Vardic ongelukkig uit, maar het was vooral de 2-0 die ons even de benen afsneed” zuchtte Cavus. “Toch kregen we nog twee goede kansen op de aansluitin­gstreffer. Maar als dat dan ook niet lukt, weet je dat het gedaan is.” Ook coach Danny Boffin blikte even terug op de bewuste penaltyfas­e. “We naaien onszelf elke week opnieuw door die foutjes. Daar sta je als ploeg en als trainer gewoon machteloos tegen”, baalde hij.