Het Belang van Limburg

“Onszelf moeilijk gemaakt”

Looienaars winnen nipt derby ondanks twee gemiste strafschop­pen

- Kristof JACOBS

THES heeft verdiend de drie punten gepakt in de derby tegen Sp. Hasselt. De thuisploeg voetbalde een 2-0-voorsprong bij elkaar dankzij Stefani en Timmermans, Durwael bracht Sporting op het halfuur weer in de wedstrijd met een pegel. De score had hoger kunnen oplopen, maar Bennassar en Timmermans misten nog een penalty. “Uiteindeli­jk hebben we het onszelf nog moeilijk gemaakt”, gaf THES-aanvoerder Gregory Willems toe. THES was voor de rust de betere ploeg, maar het moest wachten op een fout van Vits om op voorsprong te komen. De doelman kwam te ver uit zijn kooi, Timmermans was sneller op de bal en krulde het leer op de lat. In de rebound tikte Stefani de 1-0 binnen. Hasselt reageerde met een knal van Ruytinx, maar Brughmans was attent. Halfweg de eerste helft zette Timmermans de thuisploeg op rozen toen hij naar binnen sneed en de 2-0 van buiten de zestien in het zijnet knalde. THES leek op weg naar een vlotte zege, maar met een knappe knal in de kruising zorgde Durwael weer voor spanning. Nog voor de rust kreeg Bennassar de kans om de marge te vergroten na een penaltyfou­t van Swers, maar hij trapte de strafschop nonchalant over.

Hasselt met z’n tienen

De tweede helft was drie minuten bezig toen Ruytinx door de buitenspel­val glipte, maar de ref floot hem terug. De thuisploeg dreigde nog met een goeie kopbal van Jeunen, maar na 65 minuten spelen legde de ref de match stil door on- geregeldhe­den in de tribune. Na de herneming stond Hasselt met z’n tienen, nadat Ruytinx een tweede gele kaart kreeg omdat hij zonder toestemmin­g in de tribune was gegaan om de supporters tot rust aan te manen. De ref voelde de ernst van de zaak duidelijk niet aan. Hasselt bleef echter geloven in zijn kansen en dreigde met een vrijschop van Carvalho, die door Brughmans vanonder de lat werd getikt. Na handspel van Verbeeck ging de bal een tweede keer op de stip, maar Vits pakte de inzet van Timmermans. De 3-1 van Jeunen werd nog afgekeurd voor bedenkelij­k buitenspel, vijf minuten voor tijd was er een sterke Brughmans nodig om Carvalho van de gelijkmake­r te houden.

Willems aanvoerder

Bij THES was Willems door de schorsing van Moutawakil kapitein. “Dat is fijn meegenomen, maar ook niet meer dan dat”, lachte de rechtsback. “De zege was verdiend, maar uiteindeli­jk hebben we het onszelf nog moeilijk gemaakt door die twee strafschop­pen te missen. Op het einde speelde Hasselt alles of niets en kregen ze nog enkele mogelijkhe­den, maar de drie punten blijven verdiend in Tessenderl­o.” Senne Vits kreeg bij Hasselt onder de lat de voorkeur op Swinnen. “Bij die eerste goal ging ik in de fout, maar daarna hebben we ons goed herpakt, zowel ik persoonlij­k als de ploeg”, aldus Vits. “Ik ben blij dat ik mijn foutje heb kun- nen rechtzette­n door die strafschop te pakken. Er zat wel meer in, we hebben het THES zelfs met tien man moeilijk gemaakt. Zij zijn met de schrik vrijgekome­n.”

?? FOTO TOM PALMAERS ?? Swerts en Timmermans strijden om de bal.
FOTO TOM PALMAERS Swerts en Timmermans strijden om de bal.