Het Belang van Limburg

“We hebben de juiste mentalitei­t getoond”

Gehavend Bocholt haalt twee keer achterstan­d op

- Eddy Stienissen

Bocholt heeft in een weinig begeestere­nd, maar fel betwist (zeker na de rust) kelderduel met Hoogstrate­n een punt uit de brand gesleept. Een gehandicap­te thuisploeg, die tweemaal vanuit achterstan­d terugsloeg, mocht zich immers gelukkig prijzen dat de gasten verzuimden haar helemaal uit te tellen. “Met deze puntendeli­ng kan ik dan ook best leven”, gaf Edwin Wang toe. De partij kwam erg moeizaam op gang. Hoogstrate­n hield constant veel volk achter de bal en een slordige thuisploeg vond nauwelijks een opening. Of toch een keer, toen Didden moederziel op Arnouts mocht afstevenen maar zijn schot richting hemel stuurde. Aan de overzijde was het wel raak toen Fockaert, die eerst nog eens stuitte op een gevat reagerende Wertelaers, mistasten van Dieme optimaal benutte. Het was het sein voor een knotsgek derde kwartier met de gelijkmake­r uit het niets via Odutayo én een nieuwe bezoekende voorsprong toen handspel van Wang bestraft werd met een penalty.

“En dat was balen”, sakkerde de hoofdrolsp­eler na afloop. “Het was zeker geen makkelijke match en we waren al blij dat we na de bezoekende voorsprong toch nog een antwoordje klaar hadden. Maar dan kwam die ongelukkig­e fase waarin ik de bal met de hand beroerde en de ref geen medelijden toonde. Zonde als je zo de rust in moet.”

Aanvallen geblazen

De thuisploeg restte na de koffie dan ook geen alternatie­f. Pogen opnieuw lijn in het spel te krijgen en volop de aanvalstro­m roffelen. Dat lukte maar mondjesmaa­t. Odutayo pegelde de eerste kans over. Aan de overzijde werd een Antwerpse treffer voor buitenspel afgevlagd en miste Cornelisse­n een niet te missen kans. De gelijkmake­r van invaller Elias Ramaekers bij zijn eerste baltoets was dan ook een godsgesche­nk. “Mijn eerste in het fanionelft­al”, glimlachte de lokale youngster. “Door de vele afwezigen krijgen de jongeren nu hun kans en het is aan ons om die te grijpen. Dit doelpunt is alvast een mooie binnenkome­r.”

Thuis ongeslagen

De eindstand stond meteen ook op het bord, al waren Didden met een vrijschop op de paal en invaller Roy Van der Linden met een kopbal nog dicht bij de zegetreffe­r. “Met deze puntendeli­ng kan ik dan ook best leven”, concludeer­de

Edwin Wang. “Zij hadden misschien de betere kansen, maar wij hebben vooral na de koffie een geweldige mentalitei­t getoond. Het voetbal was misschien niet altijd even mooi, maar het mag ook wel eens meezitten. Wij blijven in eigen huis zonder nederlaag en met de terugkeer van de geblesseer­den moet het ook op vreemde bodem wat beter gaan lukken.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Vanhaen wordt neergehaal­d door Van Der Linden.
FOTO DICK DEMEY Vanhaen wordt neergehaal­d door Van Der Linden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium