Het Belang van Limburg

“We verdienden meer”

Termien bekoopt zoektocht naar tweede treffer met gelijkspel Laagvliege­r verrast Wellen

- Geert STIENISSEN

In een wedstrijd met twee gezichten sleepte Diest op het veld van Termien een punt uit de brand. Daarmee puurden de Brabanders het maximale uit deze strijd. “Als een ploeg moest winnen, was het wel Termien”, aldus coach Daumantas. Een duelkracht­ig Eendracht was voor rust heer en meester. Voorn heroverde het leer meteen ver op de helft van de tegenstrev­er, omspeelde vervolgens de goalie, maar de aangespeel­de Van Caubergh mikte op een Diests been. Die mogelijkhe­id verdiende een beter lot, maar Termien bleef niet bij de pakken zitten. Enkele minuten later deed Jeunen al wat zijn ploegmaat voorheen niet lukte: scoren. “Ik probeer een verre vrije trap altijd naar de tweede paal te richten. Daar is de kans het grootst dat iemand er een hoofd of een voet tegen kan zetten. Het was deze keer zelfs niet nodig, want hoewel Teker slechts een neuslengte verwijderd was van de bal, zoefde die zonder enige deviatie in doel”, lachte Pieter.

Gebroken neus

De neus van Ferhat Teker zou trouwens nog een hoofdrol opeisen. Doelman Jeurissen plantte zijn elleboog per ongeluk in het gelaat van de Termiense aanjager. Het resultaat? Een opgezwolle­n reukorgaan en barstende hoofpijn. Toch zou Teker de match uitspelen. “Tijdens de pauze begon het wel even te duizelen. Na het nemen van een pijnstille­r kon ik gelukkig weer verder. Enkel het ademen lukte niet zo goed”, aldus de ongelukkig­e thuisspele­r. De ingreep van Diest-coach Van Winckel om na de koffie met drie spitsen te gaan spelen, ontnam zelfs eventjes bij alle Genkenaars de adem. Een uitstekend­e Bruno moest zich gewonnen geven op een rebound van W. Janssens. “Op zo’n moment moeten we leren om vanuit de reactie te spelen en niet op zoek te gaan naar die tweede treffer, waar Ulenaers met een kopbal op het doelhout wel erg dicht bij was. Misschien waren we even niet meer voldoende volwassen. Maar als een ploeg moest

winnen, was het wel Termien.” Net als medekoplop­er Heur-Tongeren heeft ook Wellen zich dit weekend laten vangen tegen een club uit de kelder van het klassement. Hoeilaart nam zonder schroom de drie punten mee uit de Houtstraat. “Thuis mogen we nooit verliezen. Zo simpel is het”, reageerde Wellen-trainer Dennis Hamers. Na een sterke seizoensst­art in de vorm van tien op twaalf leed Wellen zondag in eigen huis haar eerste nederlaag van het seizoen. Wellencoac­h Dennis

Hamers

(foto) legde achteraf de vinger op de wonde. “Ik ben diep teleurgest­eld. We verloren deze wedstrijd op de donderdage­n vrijdagtra­ining al. Niemand speelde scherp”, klonk hij streng voor zijn spelers. “Thuis mogen we nooit verliezen. Zo simpel is het. We hebben ook commerciee­l in onze eigen voet geschoten. De voorstelli­ng van de jeugd bracht heel wat volk op de been. Jammer dat we hen niks konden bieden.”

Met een knappe volley boorde Charlier de eerste plaats door de Wellense neus. “Vijf speeldagen ver ligt de focus niet meteen op het klassement, maar laat dit een les zijn. Elke week opnieuw moeten we er staan en moeten we scherp zijn”, aldus Hamers. Geen man overboord dus, al wijst het onderschat­ten van de tegenstand­er op een gebrek aan maturiteit. Daar zal Hamers wat op moeten vinden, wil KVK dit seizoen meespelen voor de knikkers.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Lutonadio Mantuilu komt net te laat bij Ramon Voorn.
FOTO DICK DEMEY Lutonadio Mantuilu komt net te laat bij Ramon Voorn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium