Het Belang van Limburg

“PUUR OP KARAKTER”

- Bart SCHIJNS

Gelegenhei­dsspits nekt leider Hamont

Met onder meer een doelpunt van gelegenhei­dsspits Hans

Hermans wist

Stal Sport leider Hamont

'99 de eerste punten afhandig te maken. “We hebben vooral als ploeg sterk gespeeld”, trapt Hans Hermans een open deur in. “Vanaf de eerste minuut waren wij feller en door ons spel is Hamont niet aan ‘t voetballen geraakt. Die combinatie heeft ons uiteindeli­jk de overwinnin­g bezorgd. Normaal speel ik op de tien, maar door het uitvallen van Ince heeft de trainer me in de spits gezet. Ook die positie bevalt me. Voor mij is het niet belangrijk op welke positie ik speel of wie de doelpunten maakt. Als we maar genoeg punten pakken zodat we in tweede kunnen blijven. We hebben al getoond dat we dit niveau aankunnen en dat Stal over genoeg voetballen­de kwaliteite­n beschikt om zich te handhaven.”

ACHEL VV KSK MEEUWEN 3 1

Na de koffie trok Achel het laken naar zich toe en sloegen Vangerven en Smolders in twee minuten tweemaal genadeloos toe: 2-0. Brands milderde nog maar daar bleef het bij.

FC ANADOL GROTE HEIDE

Feestje in Opitter want het is van de rode lantaarn verlost na de derbyzege tegen Elen. Met negen spelers eindigde de thuisploeg uiteindeli­jk maar de op karakter verworven voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Bij Elen zat iedereen na afloop in zak en as en hoopt men snel enkele geblesseer­den te recuperere­n. Tom Cox bracht na een slim doorsteekp­asje van Palmans de bezoekers halverwege de eerste helft op 0-1. Opitter reageerde maar de pogingen van Trivelli, Pouls en Klaps waren te slap om doelman Scheepers te verontrust­en. Toen Cox profiteerd­e van slecht uitverdedi­gen moest doelman Verlaak aan de noodrem hangen. De rode kaart was een logisch

2 4

Grote Heide ging verdiend met 1-2 rusten. Anadol nam het overwicht na de koffie, maar de doelpunten waren opnieuw voor de bezoekers.

N. GRUITRODE FC EKSEL A

gevolg. Opitter was niet aangeslage­n want op de tegenaanva­l lukte Daan Klaps de gelijkmake­r. “Bij de rode kaart dacht ik dat het kalf weer verdronken was, maar toen zag ik dat gaatje en kon ik hem mooi met het binnenkant­je binnen trappen. Die gelijkmake­r gaf ons een boost voor de tweede helft”, zo klonk de analyse van Daan Klaps. Elen leek na de pauze de druk op te voeren maar invallersd­oelman Aerden werd nauwelijks op de proef gesteld. Opitter nam puur op karakter de bovenhand en creeerde zelfs de betere kansen. Trivelli was echter een beetje ongelukkig in zijn actie. Toch werd de thuisploeg uiteindeli­jk beloond. In minuut 87 kon Rob Pouls zich mooi doorzetten om met een slimme schuiver Opitter een eerste overwinnin­g te bezorgen.

2 5

Met goals van De Pachter en Elia verzilverd­e Eksel een sterke start. Gruitrode vocht zich verdiend langszij. Maar daarna sloegen de bezoekers weer toe.

LUTLOMMEL VV AC TERVANT 3 4

In een spektakelr­ijke wedstrijd liet Lutlommel een dubbele voorsprong nog door de vingers glippen. Na de pauze waren de bezoekers efficiënte­r in de zone van de waarheid. Dat brak de verdienste­lijke thuisploeg zuur op. “Met mijn laatste krachten ging ik voluit, kon ik met een gelukje de bal meenemen en scoren. We wonnen puur op karakter, typisch voor Opitter”, lachte de maker van de winning-goal Rob Pouls. “Iedereen ging voor iedereen door het vuur. Als het eens moeilijk werd staken de mannen nog een tandje bij. De drie punten zijn dan ook verdiend”, concludeer­de een fiere trainer Marc Janssen.

FL. PAAL RC REPPEL

Kim RUTAR Aanvoerder van Elen

2 1

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in een kansrijke partij. De wedstrijd leek op een draw af te stevenen tot Alaerts vanuit een randje buitenspel­positie de winning-goal maakte. “Opitter was veel feller. Wij verloren ieder duel en de tweede bal was nooit voor ons. In het begin van de tweede helft kregen we enkele kleine kansjes, maar het was te weinig. Hopelijk kunnen we snel wat jongens recuperere­n. We hebben een heel jonge ploeg. Maar vier of vijf jongeren tegelijk moeten brengen op dit niveau is te veel”, jammerde kapitein Kim Rutar van Elen.

In één keer vier, vijf jongeren moeten inbrengen, dat is te veel

STAL SP.

KFC HAMONT 99 2 1

Verrassend­e zege van Stal dat de leider het eerste puntenverl­ies van het seizoen toediende. Een hongerige thuisploeg speelde een sterke match en won verdiend. Een sterke doelman Emmers zorgde er wel voor dat Hamont tot het laatste fluitsigna­al een punt kon najagen. FC TURKSE LINDELHOEV­EN VV Lindelhoev­en was baas in de eerste helft. Dat vertaalde zich perfect in de 1-3-ruststand. Naar traditie schoot Turkse helemaal wakker na de rust met een draw als terecht en logisch eindresult­aat.

4 4

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Een feestje bouwen, daar kennen ze iets van bij Opitter.
FOTO JEFFREY GAENS Een feestje bouwen, daar kennen ze iets van bij Opitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium