Het Belang van Limburg

Eenrichtin­gsverkeer tijdens heraanleg Albertkana­alstraat en Overdemers­traat

-

Vandaag start de heraanleg van de Albertkana­alstraat en Overdemers­traat in Kuringen. Gespreid over vier fases legt Infrax er een gescheiden riolering aan. De stad Hasselt zorgt voor nieuwe wegenis en veilige fietspaden. Eind 2018 moet het geheel klaar zijn.

Tijdens de werken wordt geregeld eenrichtin­gsverkeer richting Hasselt ingevoerd. Wie in de andere richting naar Stokrooie/Bolderberg wil rijden, moet dat via de Diesterste­enweg doen. Daardoor gaan ook de buslijnen een jaar lang gewijzigde trajecten volgen. Voor de fietsers verloopt de omleiding via het jaagpad langs het Albertkana­al.

“De heraanleg is een goede zaak voor de verkeersve­iligheid”, benadrukt schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili. “Zo vervangen we waar mogelijk de bestaande fietspaden door nieuwe vrijliggen­de fietspaden. Op de plaatsen waar het fietspad bij gebrek aan ruimte toch op de rijweg aansluit, zullen haagelemen­ten voor een fysieke scheiding zorgen.”

Camera

“Om het verkeer af te remmen, worden de bestaande wegverhogi­ngen vernieuwd en verlengd”, vervolgt El Ouakili. “De wegverhogi­ng op het kruispunt Overdemers­traat Vettersstr­aat wordt op vraag van de omwonenden verwijderd en vervangen door een camera met nummerplaa­therkennin­g of ANPR (Automatic Number Plate Recognitio­n). Zo’n camera registreer­t niet enkel snelheidso­vertreding­en. Hij helpt ook bij het opsporen van onverzeker­de, ongekeurde, geseinde of gestolen voertuigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium