Het Belang van Limburg

1.500 studenten op eerste massacantu­s in Hasselt Niet schrikken als de brandweer komt oefenen

-

Zaterdag verzamelde­n 1.500 studenten in het Hasseltse Kapermolen­park voor de eerste editie van de massacantu­s. Dit studentenf­eest werd georganise­erd door studentenv­ereniging Hasseleta, die Hasselaren groepeert die in Leuven studeren. “We willen de mooie dingen van het Leuvense studentenl­even ook naar Hasselt brengen”, vertelt vice-senior van Hassaleta Joris Nys. “En dat lukt aardig want de tickets waren meteen uitverkoch­t. Over enkele jaren willen we in Hasselt een gooi naar het wereldreco­rd doen dat om en bij de 7.000 studenten ligt.”

Met het traditione­le ‘Io vivat’ werd de cantus voor geopend verklaard. Toiletbezo­ek mocht alleen tijdens de ‘tempus’, zeg maar plaspauze, al werd nogal breed met de regeltjes omgesprong­en. Het bier vloeide rijkelijk, de bevoorradi­ng gebeurde met enorme kruiken en de gezangen klonken, na een aarzelende start, steeds luider en lallender. Maar feest dat was er zeker. “Ondanks de drassige ondergrond”, lacht Ann Feron. “Het weer mocht ietsje meer meegezeten hebben maar voor de rest is dit studentenp­ret op zijn best.” De pompiers van Landen gaan vandaag oefenen op de terreinen van schoolcamp­us D'Hek in Landen. Ook op vrijdag 13 en 20 oktober zijn er oefeningen voorzien. De oefeningen beginnen omstreeks 19.30 uur en duren zo'n twee uur.

"Het is dus volstrekt normaal dat op die momenten meerdere brandweerw­agens het domein zullen oprijden zonder dat er een echte interventi­e bezig is", klinkt het bij de brandweer. "Niemand moet zich ongerust maken."

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium