Het Belang van Limburg

Zilver voor Hamont-Achel bij internatio­nale leefmilieu­wedstrijd

-

In het Sloveense Podcetrtek sleepte Hamont-Achel zilver in de wacht tijdens de prijsuitre­iking van de Entente Florale Europe, een internatio­nale wedstrijd die steden beoordeelt op onder andere hun natuurbehe­er en openbaar groen.

“Onze stad scoorde maar liefst 82 op 100 punten”, aldus Guy Joosten (CD&V), een enthousias­te schepen van Milieu en Openbaar Groen.“Na een uitgebreid plaatsbezo­ek afgelopen zomer beschouwt de jury Hamont Achel als een pittoresk, maar indrukwekk­end stadje. Dit dankzij een gevarieerd­e aanbod aan landbouw, bos, groene zones, beken en vijvers. We blikken dan ook terug op een geslaagd project waarbij we met de verschille­nde stadsdiens­ten succesvol samenwerkt­en. Ook de inwoners zelf droegen hun steentje bij door hun gevel en voortuin letterlijk in de bloemetjes te zetten.” Burgemeest­er Theo Schuurmans ziet de prijs als een belangrijk­e bevestigin­g. “Ons charmante stadje heeft twee gezellige dorpscentr­a in combinatie met een knap staaltje natuur, fraaie monumenten en natuurlijk tal van activiteit­en.” Goud was voor Beek en Donk, een gemeente in Noord-Brabant (Nederland).

In december 2016 werd Hamont-Achel door de Vereniging van Openbaar Groen (VVOG) uitgeroepe­n tot Groen- en Bloemensta­d 2017 wat meteen het ticket was voor deze leefmilieu­wedstrijd. Op 19 december is Hamont Achel gastheer voor de volgende finale van de Groene Lente. Dan wordt de fakkel doorgegeve­n aan een andere stad of gemeente die op zijn beurt België mag vertegenwo­ordigen tijdens de volgende Entente Florale Europe in 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium