Het Belang van Limburg

Verstappen wint tweede Grote Prijs

Maaseikena­ar haalt Hamilton in en kijkt niet meer om

- Gert VERMERSCH

Zaterdag werd Max Verstappen 20, zondag mocht de Red Bull-rijder zijn tweede overwinnin­g uit zijn carrière vieren. Een gewaagd inhaalmano­euvre op WK-leider Lewis Hamilton vroeg in de race lag aan de basis van Verstappen­s overwinnin­g. Hamilton, tweede, loopt zes punten verder uit op Sebastian Vettel, vierde. Verstappen kon samen met Red Bull-teammaat Daniel Ricciardo van op de tweede startrij aan de Grand Prix van Maleisië beginnen. Mede omdat Kimi Raikkonen door motorprobl­emen zijn tweede startplek niet kon innemen, zat Verstappen al vroeg in de race in het spoor van polesitter Lewis Hamilton. In ronde 4 schoof hij er meteen op spectacula­ire wijze voorbij.

“Ik wist dat Lewis als leider in het wereldkamp­ioenschap meer te verliezen had dan ik”, doet Verstappen het relaas van zijn gewaagde passeerbew­eging. “Bovendien had ik al snel door dat hij in die aanvangsfa­se wat moeite had om de nodige grip te vinden. Omdat het daarom allicht ook mijn enige kans zou zijn om hem te passeren heb ik ook wat extra risico’s genomen om Lewis voorbij te geraken.” Nadien kwam de eerste plaats van Verstappen nooit meer in gevaar, al had hij nog even moeite om de duellerend­e achterligg­ers Jolyon Palmer en Kevin Magnussen te passeren. Uiteindeli­jk ging hij met bijna 13 tellen voorsprong op Lewis Hamiton over de streep. “Vanaf ik Lewis voorbij was kon ik

Ik wist dat Hamilton als leider in het kampioensc­hap meer te verliezen had dan ik

Max VERSTAPPEN

eigenlijk de wedstrijd controlere­n”, gaat Verstappen verder. “Het is de eerste keer dat zoiets me in de Formule 1 overkwam en ik moet zeggen dat dat best een aangenaam gevoel was. Nu, het blijft een hete en vochtige bedoening hier en bovendien voelde ik me de laatste paar dagen niet helemaal kiplekker. Makkelijk was het dus niet.”

Pechreeks

Maar Verstappen was vooral blij dat er een punt kon worden gezet achter zijn schier eindeloze pechreeks.

“Ach man, na een seizoen als dat van dit jaar doet een overwinnin­g als deze enorm veel deugd”, stelde hij glunderend. “Gisteren had ik nooit gedacht dat we de nodige snelheid zouden hebben om hier te winnen, dus dit maakt me heel erg blij. Wat we tijdens de resterende races nog kunnen laten zien? Je kan uiteraard niet voorspelle­n hoe de rest van het seizoen zal verlopen, maar de wagen zou nog een beetje moeten verbeteren, dus dat ziet er goed uit. Als we een goede basis voor volgend seizoen kunnen leggen, dan is dat mooi meegenomen.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Verstappen won de Grote
Prijs van Maleisië één
dag na zijn 20ste verjaardag.
FOTO EPA-EFE Verstappen won de Grote Prijs van Maleisië één dag na zijn 20ste verjaardag.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Een zieke Max Verstappen triomfeert, Lewis Hamilton applaudiss­eert.
FOTO PHOTO NEWS Een zieke Max Verstappen triomfeert, Lewis Hamilton applaudiss­eert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium