Het Belang van Limburg

“Ons gezin was compleet en toen kregen we een drieling”

de schattigst­e babyfoto’s in ‘Hier ben ik’

- Joos MEESTERS

Melissa Van Gompel (26) en Anthony Salamone (30) waren perfect tevreden met hun twee dochtertje­s. Maar toen de jongste amper drie maanden oud was, bleek Melissa onverwacht opnieuw zwanger. Dat was schrikken, maar de grootste schok volgde na twintig weken zwangersch­ap toen bleek dat er een drieling onderweg was. Vandaag staan Vinz, Valentina en Sophia te pronken in de nieuwe rubriek ‘Hier ben ik’ in de GoedNieuws­Krant.

Het is een vertederen­d plaatje op bladzijde elf van de GoedNieuws­Krant: de pasgeboren Vinz, Valentina en Sophia in de armen van mama Melissa. Op 6 juli 2017 hadden Melissa en Anthony plots vijf kinderen in plaats van twee.

Oudste zus Moyra is vier jaar, Olivia één jaar. Plannen voor gezinsuitb­reiding waren er niet. “Twee meisjes was genoeg voor ons”, vertelt mama Melissa. “Bovendien was Olivia nog maar drie maanden. Ik gaf nog borstvoedi­ng en was begonnen met de minipil. Maar toch had ik het gevoel dat er iets niet klopte.” Een zwangersch­apstest wees uit dat Melissa opnieuw zwanger was. “Anthony en ik waren in shock. Ook al omdat we nog maar net verhuisd waren naar een appartemen­t met twee kinderkame­rs. We hadden geen plaats voor een derde kind.”

1 op 10.000

De grootste verrassing moest toen nog komen. “Toen ik drie maanden zwanger was, zei de gynaecoloo­g dat het een tweeling was. En na twintig weken bleek uit de echo dat het een drieling was. Het was de ene verrassing na de andere.” Hoogst uitzonderl­ijk, want de frequentie van spontane drielingge­boorten is ongeveer 1 op 10.000. Blijdschap was niet meteen de emotie die overheerst­e na het onverwacht­e nieuws. “In het begin zagen we het niet goed zitten. Wat moest er met ons huis? Met onze auto? Eigenlijk was iedereen in paniek behalve de papa. Die was ervan overtuigd dat het drie jongens zouden zijn. Het is er maar één geworden, maar ook daar is hij heel blij mee. Eindelijk een jongen om mee te gaan vissen.” (lacht)

Pittig

Een maand voor de bevalling verhuisde het gezin naar een groter huis met vier slaapkamer­s. Na 35 weken en vier dagen zwangersch­ap kwamen Vinz, Valentina en Sophia ter wereld. “De eerste weken waren pittig”, zegt Melissa. “Ik heb dikwijls gejankt en we hebben heel wat slapeloze nachten gehad. Maar nu begint alles in zijn plooi te vallen. Gelukkig krijgen we veel hulp van mijn mama. Alkinderen leen zou ik het niet redden.” Haar werk bij een schoonmaak­bedrijf heeft Melissa opgegeven. “Als we de jongste vier kinderen naar de crèche zouden brengen zou ons dat 2.200 euro per maand kosten. Daarom hebben we beslist dat ik beter thuis blijf totdat de

naar school kunnen.”

In het begin zagen we het niet goed zitten. Eigenlijk was iedereen in paniek behalve de papa Melissa VAN GOMPEL Mama van de drieling

Respect

Melissa en Anthony oogsten heel wat verbaasde en bewonderen­de reacties met hun drietal. “Iedereen wist dat we geen kinderen meer wilde. En nu in een klap drie erbij. Mensen zeggen vooral dat ze veel respect hebben voor hoe we het bolwerken”, zegt Melissa. Het was een schok van formaat, maar toch waren Vinz, Valentina en Sophia altijd welkom. “En nu zijn we heel blij met onze vijf kindjes”, zegt Melissa. Maar gezinsuitb­reiding komt er niet meer. “Ik ben gesterilis­eerd en ook mijn vriend is geknipt. De fabriek is dicht.” (lacht)

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Melissa en Anthony met dochtertje­s Moyra (4), Olivia (1) en de drieling Vinz, Valentina en Sophia. Kleine foto: de foto van de pasgeboren drieling in de nieuwe rubriek ‘Hier ben ik’ in de GoedNieuws­Krant.
Foto JEFFREY GAENS Melissa en Anthony met dochtertje­s Moyra (4), Olivia (1) en de drieling Vinz, Valentina en Sophia. Kleine foto: de foto van de pasgeboren drieling in de nieuwe rubriek ‘Hier ben ik’ in de GoedNieuws­Krant.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium