Het Belang van Limburg

“Schutter zat in hotel naast het onze”

Elsemieke en Rik logeren tegenover festivalte­rrein

-

Elsemieke Van de Sande (25) uit Lanaken en haar vriend Rik Verkissen (30) uit Maaseik hadden vanuit hun hotelkamer in Las Vegas zicht op de festivalwe­ide toen Stephen Paddock het vuur opende. “De schutter zat in het hotel naast het onze.” We zijn op hier op roadtrip en zijn zondagmidd­ag aangekomen in Las Vegas”, vertelt Elsemieke. Ze verblijven in hotel Luxor, tegenover het festivalte­rrein waar de slachtoffe­rs vielen. “Na een wandeling op de Strip zijn we rond half tien aangekomen in ons hotel. Tussen tien uur en kwart over tien hoorden we luide knallen. We dachten dat er vuurwerk werd afgeschote­n op het festival maar we zagen niets. Soms stopten die knallen even om meteen opnieuw te beginnen. Op het festival zagen we mensen weglopen, maar waarom was ons niet meteen duidelijk. Daarna hoorden we politiesir­enes en zagen we hoe de straat werd afgezet.”

In het hotel van Elsemieke en Rik mocht niemand binnen of buiten. “We hebben het nieuws gevolgd via Twitter en tv. Toen pas werd ons duidelijk hoe ernstig het was en dat de schutter zich verschanst had in het hotel naast het onze. Nu het licht is, kunnen we het raam waaruit hij geschoten heeft zelfs zien vanuit onze hotelkamer.”

Om halfvijf ’s ochtends werd de noorduitga­ng van hotel Luxor weer opengestel­d. “Het is hier nu negen uur en we zijn nog niet buiten geweest. De straten zien er behoorlijk leeg uit en de festivalwe­ide wordt opgeruimd. Het ziet er niet erg uitnodigen­d uit om nu de stad in te gaan.”, zegt Elsemieke.

 ?? FOTO RR ?? Limburgers Elsemieke en Rik.
FOTO RR Limburgers Elsemieke en Rik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium