Het Belang van Limburg

Yves bijna terug bij Hein

Vanhaezebr­ouck wil ook Frutos aan boord houden

- Frank BUYSE

De officiële voorstelli­ng is hoogstwaar­schijnlijk voor deze namiddag, maar na de vrije dag voor de spelers leidt Hein Vanhaezebr­ouck morgen voor het eerst de training op Anderlecht. Door wie hij zal worden geassistee­rd, is minder duidelijk. Manager Mogi Bayat had van Anderlecht een budget gekregen om een technische staf samen te stellen en zoals eerder aangegeven was de eerste keuze van Hein Vanhaezebr­ouck voor de functie van T2 Yves Vanderhaeg­he, jarenlang in Kortrijk zijn assistent. T3 zou dan Karim Belhocine worden, als TD op een zijspoor in Kortrijk. De twee weken geleden bij Oostende ontslagen Vanderhaeg­he vroeg en kreeg afgelopen weekend bedenktijd, maar ook na een gesprek met Mogi Bayat gistermidd­ag volgde geen beslissing. Dat de West-Vlaming eerst zijn ontslag bij Oostende afgehandel­d wil zien, kan daar de reden voor zijn. Dat Vanderhaeg­he alsnog hoopt om gauw bij een eersteklas­ser als T1 aan de slag te kunnen, speelt wellicht nog meer. Standard ligt daarbij in polepositi­on, maar Sa Pinto krijgt op Sclessin alvast nog minstens één match respijt.

Kortrijk wil Vanderhaeg­he

Gisteren dook ook nog verrassend interesse op vanuit Kortrijk, dat hij twee jaar geleden met de nodige commotie verliet. KVK, 3 op 18, is zeer beducht voor een nieuw rampseizoe­n, wat de eerste twijfels over coach Anastasiou zou kunnen verklaren.

Maar zover zal het deze keer niet komen: KVK is géén optie voor Vanderhaeg­he. Alles lijkt er dus op te wijzen dat hij vanochtend ja zegt aan paars-wit.

Frutos

Intussen had Vanhaezebr­ouck ook een gesprek met Nicolas Frutos. Daarin werd de Argentijn gevraagd te blijven om naast Vanderhaeg­he en Belhocine - de hierarchie is niet duidelijk - toe te treden tot de staf van Vanhaezebr­ouck. Frutos vindt dan wel dat Vanhaezebr­ouck met een schone lei moet kunnen beginnen, de Argentijn heeft er ook op gewezen dat hij nog een lopend contract heeft bij paars-wit. Ook hij hield gisteren zijn antwoord in beraad. Wordt vervolgd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium