Het Belang van Limburg

“Mijn mooiste zege ooit”

Elise Mertens wint van nummer tien Dominika Cibulkova

- Johan MULDERS

Elise Mertens (WTA 38) heeft gisteren op de China Open in Peking duidelijk laten zien dat ze op dit ogenblik de Belgische nummer één is van het vrouwenten­nis. Na een ongeloofli­jke remonte knokte ze zich naar de zege tegen het nummer tien van de wereld Dominika Cibulkova met 7-6 en 6-1. Haar mooiste overwinnin­g ooit. Het was de tweede keer dit seizoen dat ze tegenover elkaar stonden. In de halve finale van het tornooi van New Haven won de Slovaakse met 6-1 en 6-3. Ook nu leek Elise Mertens op een nederlaag af te stevenen, want in geen tijd liep Cibulkova uit tot 5-0, maar daarna toonde de 21-jarige Hamontse haar enorme vechtlust.

“In de eerste vijf spelletjes speelde ze heel sterk en liet ze zien waarom ze in de top tien staat”, geeft Elise toe. “Ik geraakte niet in de wedstrijd omdat er te weinig kwaliteit in mijn slagen zat, maar een set duurt zes spelletjes en opgeven staat niet in mijn woordenboe­k. Nadien won ik zes spelletjes op rij. Zij kon nog een tiebreak afdwingen, maar daarin toonde ik mij ook de beste met 7-4.”

De tweede set verliep een stuk vlotter. “Die mooie remonte had mij vertrouwen gegeven en ik ging door op mijn elan. Ik bleef de ballen terugspele­n en zo kon ik de Slovaakse telkens in de fout dwingen. Mijn eerste opslag draaide ook prima, wat mij meerdere vrije punten opleverde. Zij had doorgaans een tweede opslag nodig en in het vierde game kon ik door haar opslag gaan naar 3-1 en daarna was de veer gebroken bij Cibulkova.” In de volgende ronde wacht de Française Caroline Garcia (WTA 15). Ook zij is goed op dreef, want ze won afgelopen weekend het tornooi van Wuhan. “Als ik mij goed herinner, heb ik vijf jaar geleden bij de juniores al eens tegen haar gespeeld”, vertelt Mertens. Voor de Hamontse is Peking het laatste tornooi van haar Aziatische tournee, die haar bracht naar Tokio, Guangzhou en Wuhan. Volgende week keert ze terug naar België om wat te trainen en daarna doet ze mee in Luxemburg. “Ik kijk een beetje met gemengde gevoelens terug op de afgelopen weken. Ik speelde met ups en downs, maar ik ben wel tevreden. Je weet dat ik de lat voor mezelf altijd hoog leg. Na de US Open reisde ik na enkele dagen rust meteen door naar Azië en daarom ben ik blij dat ik eindelijk terug naar België kan. In eigen land is het nog altijd het beste en eerlijk gezegd: ik snak naar Belgische kost.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Elise Mertens, die in Peking haar laatste tornooi in Azië afwerkt: “Ik snak naar Belgische kost.”
Foto PHOTO NEWS Elise Mertens, die in Peking haar laatste tornooi in Azië afwerkt: “Ik snak naar Belgische kost.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium