Het Belang van Limburg

“Er alles aan doen om dit te voorkomen”

VOORZITTER­S KONDIGEN STRENGERE AANPAK AAN NA RELLEN TIJDENS THES-HASSELT

- Kristof JACOBS/Jeroen FISSETTE

Twee dagen na de incidenten tijdens THES - Sporting zijn de twee voorzitter­s nog steeds zwaar aangedaan en ontgoochel­d. Over één ding zijn Wendy Dewit en Bart Casters het roerend eens: dit hoort niet thuis op een voetbalvel­d. Beiden kondigen dan ook maatregele­n aan om dat in de toekomst te vermijden. Eerst even terug naar de feiten van zaterdagav­ond.

“De organisati­e kon zeker beter, de supporters van THES zijn ook geen heiligen. Maar wil dat dan zeggen dat het zo uit de hand moet lopen? Ik vraag me af waar we dan in godsnaam mee bezig zijn”, aldus een nog steeds zwaar ontgoochel­de Bart Casters, voorzitter van Sporting. “Wij willen niemand de steen werpen”, haakt zijn collega Wendy Dewit daar op in. “Het gebeurde in het heetst van de strijd en ergens zal de alcohol wel meegespeel­d hebben. Maar we moeten onze lessen hier uit trekken. We gaan er uiteraard alles aan doen om dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen. Concreet gaan we bijvoorbee­ld hierover in overleg met de burgemeest­er en de politie. Het staat vast dat we soms strenger moeten optreden. Als er in het vervolg ook maar enig risico is op een confrontat­ie tussen twee supporters­groepen, dan gaan we met gescheiden ingangen werken. Dat we dat organisato­risch aankunnen, hebben we al bewezen tijdens de vriendenma­tch tussen STVV en Beerschot-Wilrijk.” “Misschien nemen we best stewards mee op verplaatsi­ng”, mijmert Bart Casters. “Het blijkt immers dat sommigen zich niet kunnen beheersen. Vandaar mijn overweging. Vanavond zit ik ook samen met een delegatie van de Q-Side, de harde kern van Sporting. Wij hebben regelmatig overleg. Ik plak geen stempel op hun hoofd en het is niet zo dat ik niet met hen wil praten. Integendee­l. Vorige week zaten we nog samen als voorbereid­ing op de match tegen Hades. Zij hebben mij stellig beloofd dat ze dan rustig zullen zijn. Wij hadden er ons als club zelfs voor geëngageer­d om na de heenronde de supporters te trakteren als alles rustig zou gebleven zijn. Het verwondert mij dan ook enorm dat dit niet gebeurd is.”

“Wij gaan er alles aan doen om de terugmatch sportief te laten verlopen”, kondigt Wendy Dewit aan. “Wij gaan hierover overleg plegen met Sporting Hasselt én met onze fans. Wij tolereren niets dat de goede naam van THES kan besmeuren. Wij willen een familieclu­b blijven met elke thuismatch tientallen jeugdspele­rs rond het veld.”

 ??  ?? Thes-voorzitter
Dewit. Hasselt-voorzitter
Casters.
Thes-voorzitter Dewit. Hasselt-voorzitter Casters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium