Het Belang van Limburg

Sylvain Pinsart stapt op bij Dievoc Diepenbeek

-

Sylvain Pinsart (foto) is niet langer trainer van de damesploeg van Dievoc Diepenbeek. Pinsart gaf na de 1-3-bekerneder­laag tegen As B zijn ontslag bij de club uit divisie. Aan die bekerneder­laag was ook al een nul op zes in de competitie voorafgega­an. Pinsart zelf wilde gisteren geen commentaar geven op zijn beslissing.

Het Dievoc-bestuur gaf wel tekst en uitleg. “Het zal moeilijk worden om op dit moment een geschikte vervanger te vinden”, sakkert voorzitter Eddy Heusdens. “Omdat we in divisie spelen, moeten we volgens het reglement sowieso iemand met een B-licentie aanstellen. Die zijn niet dik gezaaid. En een geschikte B-trainer zit in deze fase van de competitie niet zonder club. Als we niemand vinden, zullen de meisjes de rest van het seizoen zonder coach moeten volmaken. Natuurlijk zien wij Sylvain niet graag vertrekken. Hij heeft bijna vijftien jaar met hart en ziel voor de club gewerkt. Maar in het tussenseiz­oen zochten enkele jongere speelsters - die hij vanuit de jeugd had laten doorgroeie­n naar de eerste ploeg - andere oorden op. Zo was het vertrek van Anouck Van Bouwel naar het team van de Topsportsc­hool in Vilvoorde voor hem een grote klap. De chemie tussen Sylvain en het team was daardoor wat aan het verwateren.”

Dievoc speelde zondagavon­d zonder Pinsart haar derde competitie­wedstrijd van het seizoen en won die ook, na een spektakelr­ijk duel met Veltem-Beisem: 3-2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium