Het Belang van Limburg

“Voetjes op de grond”

Doelman Bram Scheepers in beeld bij eredivisie­club Roda JC

- Bart SCHIJNS

Zeventien jaar jong en toch al de nummer één bij tweedeprov­incialer St. Elen. De boomlange doelman Bram Scheepers startte als vijfjarige bij geel-blauw en heeft twaalf jaar later zijn vaste stek onder de lat. Zijn talent is al buiten de Maaskant gekend, want de Nederlands­e eredivisie­club Roda JC informeerd­e naar zijn diensten. “Ik heb al een paar telefoontj­es van Roda JC gekregen”, aldus Bram Scheepers, die op 10 november achttien jaar zal worden. “Die belangstel­ling is natuurlijk fijn, maar ik blijf met mijn voetjes op de grond. Ik concentree­r me toch vooral op mijn prestatie bij Elen. Ik zit daar namelijk heel goed. Ik ben als vijfjarige hier begonnen. Dan is het natuurlijk schitteren­d als je je kans krijgt in de eerste ploeg.”

En die kans lijkt hij met twee handen te grijpen, want ook in de weliswaar verloren wedstrijd tegen Opitter pakte de keeper uit met enkele mooie tussenkoms­ten. “Tot nu toe lukt het inderdaad vrij aardig, al maakte ik vorige week tegen Paal enkele foutjes. Maar zoiets kan gebeuren en moet je als jonge keeper ook aanvaarden. Het is belangrijk dat ik uit die fouten leer om nog te verbeteren. Het is belangrijk om goed te presteren, want op die manier kan ik hier in Elen als keeper doorgroeie­n. Dan zal op het einde van het seizoen de belangstel­ling van andere clubs er nog wel zijn.”

Die belangstel­ling voor Bram Scheepers is er trouwens al jaren. “Ik ben als jeugdkeepe­rtje al mogen gaan testen bij Standard Luik, Westerlo, STVV en MVV. Maar ik besef ook dat als ik echt hogerop wil geraken, het na dit seizoen zal moeten gebeuren. Ik zit ook in mijn specialisa­tiejaar ‘elektrisch­e installati­es’ op de scholencam­pus in Maaseik. Ik zou me dus volgend jaar volledig kunnen toeleggen op het keepen. Maar eerst zorgen dat ik hier bij Elen mijn mannetje blijf staan. Dan zien we na het seizoen wel verder”, besluit de keeper, die wat postuur en voorkomen betreft een beetje aan ...Thibaut Courtois doet denken.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Bram Scheepers stond zondag in Opitter attent te keepen.
Foto JEFFREY GAENS Bram Scheepers stond zondag in Opitter attent te keepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium