Het Belang van Limburg

“Ik heb kracht om terug te vechten”

Trainer Erol Aygoren stopt wegens ziekte van Hodgkin

- Eddy STIENISSEN

Umitspor en Erol Aygoren namen het voorbije weekend afscheid van mekaar. Niet om sportieve redenen, want de sympathiek­e Maasmechel­aar is als coach onomstrede­n. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing moeten nemen, maar de focus ligt nu volledig op mijn eigen gezondheid”. Pijn in nek en rug leidden Erol einde april naar de huisdokter. “Een eerste onderzoek en een bijkomende biopsie brachten niets aan het licht. Ik voelde me overigens ook niet slecht en met rugpijnen had ik al jaren leren leven. Maar toen ik nadien vetbolletj­es in mijn nek voelde en voor verdere onderzoeke­n naar het ziekenhuis trok, heb ik tegelijk een scan van de rug laten maken. Toen was de diagnose ineens minder fraai. Hodgkin en een verplichte chemokuur van een achttal maanden.”

“Op zo’n moment stort je wereld natuurlijk helemaal in. Je gedachmaan­den

Erol AYGOREN ten gaan dan in eerste instantie uit naar je gezin, maar dat geeft je tegelijk ook de kracht om terug te vechten. Met mijn 53 jaar ben ik te jong om bij de pakken te blijven zitten. Omdat ik toch zware voor de boeg heb, heb ik in overleg met de voorzitter beslist om mijn sportieve activiteit­en stop te zetten. Een bijzonder zware beslissing, maar het gaat niet anders. De komende weken heb ik al mijn energie nodig om de strijd tegen die vervelende ziekte te winnen.”

De sympathieb­etuigingen van de laatste dagen moeten Erol alleszins een hart onder de riem steken. De ouders en spelertjes van de U10 die hij ook traint, spelers van de A- en B-kern en hun entourage: zij wilden er dit weekend op Umitspor en Waterloos allemaal bij zijn. “Een terecht eerbetoon aan een geweldige coach en een schitteren­de kerel. Ik ken hem al 35 jaar en wij zullen er staan als hij ons nodig heeft”, steekt voorzitter Erdal Kalemkus zijn bewonderin­g niet weg.

Dat de spelers er ook zo over denken, bewezen ze op het veld van Waterloos. Umitspor ging er met 0-3 winnen. Van een fraai geschenk gesproken.

Ik ben te jong om bij de pakken te blijven zitten

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Erol Aygoren, meer dan trainer alleen, poseert hier bij zijn ultieme droom: een nieuwbouw voor Umitspor.
Foto SVEN DILLEN Erol Aygoren, meer dan trainer alleen, poseert hier bij zijn ultieme droom: een nieuwbouw voor Umitspor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium