Het Belang van Limburg

Laptop blijft in boekentas tijdens (sommige) hoorcolleg­es PXL

Evaluatie na herfstvaka­ntie

- Dirk JACOBS

De lectoren van het PXLdeparte­ment Communicat­ie hebben gisteravon­d beslist dat het experiment doorgaat om de laptop tot aan de herfstvaka­ntie aan de kant te laten tijdens de hoorcolleg­es. “Na gesprekken en overleg, eerst met een vijftal tweede- en derdejaars studenten die tegenprutt­elden en dan onder elkaar, is beslist dat we dit zeker gaan doorzetten”, zegt opleidings­hoofd Hervé Vandeweyer. “We stellen vast dat iedereen eigenlijk zowat vergroeid is met de laptop en de smartphone. Er moet letterlijk worden afgekickt. Maar daarnaast moeten we ook eerlijk durven zijn: dit gaat om maximaal 2 tot 3 lessen per week en dan nog vooral in het eerste jaar. Onze lectoren geven trouwens aan dat de studenten plots veel aandachtig­er zijn en ook veel accuratere vragen stellen die duidelijk aangeven dat ze meer de les volgen. Ze zijn alerter, wat meer en betere interactie oplevert. Toch hebben we bij iedereen nog eens extra aangedrong­en om de lessen die zonder laptop gegeven worden meer activerend te maken, zodat de studenten zich betrokken voelen en dat ook blijven. Maar de slotsom is dat we doorgaan, zeker tot aan de herfstvaka­ntie. Dan gaan we opnieuw evalueren en gaan we de bevindinge­n met de studenten en alle lectoren terug onder de loep nemen. Nadien beslissen we wat er voor het vervolg van het academieja­ar gaat gebeuren.”

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? In een aantal hoorcolleg­es van het departemen­t Communicat­ie blijft de laptop in de ban tot aan de herfstvaka­ntie.
FOTO LUC DAELEMANS In een aantal hoorcolleg­es van het departemen­t Communicat­ie blijft de laptop in de ban tot aan de herfstvaka­ntie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium