Het Belang van Limburg

Riolerings­werken ’s-Gravenvoer­en starten nog dit jaar

-

Meerderhei­d: Voerbelang­en (10) Oppositie: Respect-Avenir-Libertés (5) Grondruil: De gemeentera­ad heeft een principiee­l akkoord over een grondruil in de wijk Schietekam­er goedgekeur­d. Het gaat over een ruil van 21 are. Hierdoor kan het nieuwe politiekan­toor uitgebreid worden en ook bestaande gemeentedi­ensten krijgen door deze ruil meer ruimte: er komt een nieuwe loods voor de technische dienst en een nieuwe af- en aanrijmoge­lijkheid voor de brandweer bij activiteit­en in de dorpskern.

Erfgoedraa­d: De gemeente heeft een Onroerende Erfgoedraa­d opgericht waarin een aantal deskundige­n en belangstel­lende adviezen formuleren. ‘VOER’ (Voerense Onroerende Erfgoed Raad) wordt de werknaam van deze adviesraad.

Start riolerings­werken: In opdracht van Aquafin worden de riolerings­en collectorw­erken in ’s Gravenvoer­en uitgevoerd door Tractebel Engie. Specifieke werken voor de aanleg van nieuwe stoepen, afdekkinge­n op keldergate­n, het plaatsen van plinten en dorpels, de brugjes over de Voerbeek, het aanpassen van huistoegan­gen vallen ten laste van de gemeente die haar akkoord gaf. “Hoewel de Vlaamse Milieumaat­schappij nog geen definitiev­e beslissing nam over de Dreesch, denkt men toch dat de werken (Grijze Graaf en Moelingerw­eg) nog dit jaar beginnen. De aannemer is al aangeduid. Na het openbreken van wegen en stoepen en de uitvoering van de werken, zal men steeds een basis asfaltlaag leggen”, aldus burgemeest­er Broers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium