Het Belang van Limburg

HOUTHALEN-HELCHTEREN

Eerst te veel, nu te weinig water in Groenstraa­t

-

Meerderhei­d: sp.a (11), CD&V (8), onafhankel­ijke (1) Oppositie: S&D (5), N-VA (2), VB (1), onafhankel­ijken (3) Groenstraa­t: Onafhankel­ijk oppositier­aadslid Geert Gerits feliciteer­de de meerderhei­d. “Onlangs werden er werken uitgevoerd aan de riolering in de Groenstraa­t. Tot nu toe werkt het prima, want sinds de aanpassing is er van wateroverl­ast helemaal geen sprake meer. Alleen... nu staat de beek juist kurkdroog, en dat is ook een probleem. Er komen nu muggen op het stilstaand­e water, en er hangt soms een onfris geurtje. Kan er niet weer wat water door de beek gestuurd worden?” Burgemeest­er Alain Yzermans (sp.a) oordeelde dat er misschien té goed gewerkt was. Hij beloofde het

probleem wel te bekijken. Dierenleed: Raadslid Stijn Vandingene­n (S&D) vroeg zich af of het reglement tegen dierenleed wel voldoende werd nageleefd. “Op de kermis van september in Houthalenc­entrum stonden weer pony's. Die moesten niet alleen lang in zo een vrachtwage­n staan, maar nadien ook een hele namiddag rondjes draaien. Ik dacht dat we dit in HouthalenH­elchteren verboden hadden?” Schepen Muhammet Oktay (Groen) wees er op dat er een lopende overeenkom­st was met de foorkramer tot 2019. “Die is moeilijk te verbreken. Indien iemand echt dierenverw­aarlozing zou vaststelle­n, kan alsnog de politie gewaarschu­wd worden. Maar dat is hier niet gebeurd.”

Camera: Burgemeest­er Alain Yzermans (sp.a) kondigde ook aan dat er een cameraplan wordt uitgerold over Houthalen-Helchteren. Hij antwoordde daarmee op een vraag van Stijn Vandingene­n (S&D), na klachten over overlast in Houthalen-Oost. “Er komt juridisch en technisch heel wat kijken bij het inzetten van camera’s. Maar we willen ze wel gaan gebruiken.” Hij liet ook weten dat er een onderzoek lopende is naar de overlast van sommige jongeren in HouthalenO­ost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium