Het Belang van Limburg

‘Mijn Pop-Uprestaura­nt’ slaat jaartje over

-

Geen nieuw seizoen van ‘Mijn Pop-Uprestaura­nt’ komend voorjaar. VTM heeft de plannen voor een nieuw seizoen opgeborgen ondanks een oproep voor nieuwe kandidaten aan het eind van de finale enkele maanden geleden. Evi Hanssen hoeft komend voorjaar geen plaats vrij te houden voor de opnames van ‘Mijn Pop-Uprestaura­nt’. VTM heeft beslist volgend jaar geen nieuw seizoen van het nochtans nog steeds populaire programma te draaien.

“We nemen inderdaad een jaartje pauze”, klinkt het aan de Medialaan. “Dat wil niet zeggen dat ‘Mijn Pop-Uprestaura­nt’ definitief is afgevoerd, het programma kan zeker nog terugkomen.”

Honger

nadien De kijkcijfer­s van ‘Mijn PopUpresta­urant’ waren nog steeds bevredigen­d, al kon het laatste seizoen nooit de pieken van de beginperio­de halen. Toen heette het programma nog gewoon ‘Mijn Restaurant’ en waren temperamen­tvolle deelnemers als Claudio Dell’Anno of het lesbische koppel Yanaïka en Stephanie dikwijls hét gesprekson­derwerp aan de koffieauto­maat. Dat was dit jaar veel minder het geval. West-Vlamingen Karel en Birger waren met hun barbecueco­ncept degelijke winnaars, dat wel. Maar van de finale bleef toch vooral hangen dat Maasmechel­aar Mitchell zijn Daniela ten huwelijk vroeg. En dan nog was het vooral het verhaal rond jurylid Sergio Herman dat overheerst­e. De sterrenkok moest een aantal weken verstek geven, nadat hij privé een drama te verwerken kreeg: zijn zoontje werd doodgebore­n. Bij VTM ontkennen ze dat er zich te weinig geschikte kandidaten hadden aangemeld voor het nieuwe seizoen, of dat Sergio Herman geen zin meer had om in de jury te zetelen. “Geen van beide redenen speelt mee”, klinkt het. “Soms moet je een goed programma even laten rusten, zodat de honger weer groter wordt” vinden ze aan de Medialaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium