Het Belang van Limburg

Tom Petty (66) getroffen door hartstilst­and

Louis Talpe schrijft kinderboek

-

De Amerikaans­e rockster Tom Petty (66) werd zondagnach­t bewusteloo­s aangetroff­en in zijn huis in Malibu na een hartstilst­and. Entertainm­entwebsite TMZ meldde dat de zanger niet meer ademde, maar de toegesneld­e hulpdienst­en konden wel nog een polsslag vinden. Petty werd naar het ziekenhuis van Santa Monica gebracht en lag daar aan de beademing. Daar werd volgens TMZ vastgestel­d dat er geen hersenacti­viteit meer was. Gisteravon­d was het nog onduidelij­k of de rockster overleden was. Eerst werd gemeld dat de politie van Los Angeles het nieuws van zijn dood had bevestigd, maar de LAPD ontkende die verklaring even later weer. Hoe dan ook is de toestand van Petty kritiek. Petty brak in de jaren 70 door met zijn band The Heartbreak­ers. Ze rondden vorige week nog een tournee af ter gelegenhei­d van de 40ste verjaardag van de groep, waar ze hits speelden als ‘Refugee’, ‘Mary Jane’s Last Dance’ en ‘American Girl’. Over die concertree­ks zei hij in december nog: “Dit wordt wellicht de laatste trip door het land, denk ik.” De meeste van zijn nummers schreef de singer-songwriter zelf. Als soloarties­t scoorde hij de hit ‘Learning to Fly’. Petty maakte eind jaren 80 ook deel uit van supergroep Traveling Wilburys, samen met George Harrison, Roy Orbison, Jeff Lynne en Bob Dylan.

Louis Talpe (foto) out zich als kinderboek­enauteur. De acteur, nu te zien als Roel Thevenage in ‘Spitsbroer­s’, heeft in opdracht van Unilever het sinterklaa­sboek ‘Paniek om

Amerigo’s’ geschreven. Het is binnenkort verkrijgba­ar bij de vestiginge­n van

Carrefour. “Jarenlang heb ik kinderen geëntertai­nd (als Toby in ‘Mega Mindy’, nvdr.) en daardoor heb ik een goed idee wat ze leuk vinden”, zegt Talpe over zijn eerste boek. “Ik had in ieder geval heel veel inspiratie. Ik had in mezelf nooit een auteur gezien. Maar toen de vraag kwam, besloot ik er voluit voor te gaan. En ik heb er geen seconde spijt van gehad.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tom Petty rondde vorige week nog een tournee af.
FOTO PHOTO NEWS Tom Petty rondde vorige week nog een tournee af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium