Het Belang van Limburg

“Het WK winnen is ons doel”

KEVIN DE BRUYNE RAZEND AMBITIEUS

- Gert GYSEN

Kevin, heb je het gevoel dat je ooit al in een betere periode hebt gezeten?

“Dat is moeilijk te zeggen. Ik speel nu op een andere positie, bij een andere club en ben een andere speler dan drie jaar geleden. Ik vind dat ik al een paar jaar - sinds mijn periode bij Wolfsburg - op een hoog niveau speel zonder grote dipjes. Maar het loopt momenteel zeer goed. Met Manchester City wonnen we alles in september. Op dat vlak komen deze interlands misschien een beetje ongelegen. We hadden graag op dit elan doorgegaan.”

Heb je het gevoel dat je dit seizoen alle grote prijzen kan winnen?

“Met Manchester City had ik dat gevoel een jaar geleden. (grijnst) Toen wonnen we de eerste tien Nu zitten we in datzelfde ritme, maar de maanden zijn nog lang, hé.”

Maar voel je geen verschil tussen het City van vandaag en dat van een jaar geleden?

“Ik heb het gevoel dat we nu beter spelen en verdedigen­d beter staan. Met de overwinnin­g tegen Chelsea van zaterdag hebben we ook een stap vooruit gezet. Vorig jaar pakten we amper punten tegen de grote ploegen. Door nu de kampioen te kloppen, tonen we aan iedereen dat we klaar zijn om de titel te pakken.”

Je wordt in Engeland zelfs al naar voren geschoven als potentiële Speler van het Jaar. Is dat een doel voor jou?

“Totaal niet. Laat me eerst de titel maar pakken en dan zien we wel wat er gebeurt. Individuel­e prijzen volgen pas als je prijzen pakt met de ploeg. Het is een bonus, maar ik ben eerder gefixeerd op het winnen van titels.”

Je wordt de laatste tijd overladen met lof langs alle kanten. Je naam wordt in één adem genoemd met die van Messi en Ronaldo. Wat doet dat met jou?

“Ik stel me daar niet te veel vragen bij. Het is heel leuk als de mensen positief praten, maar je weet ook dat het snel kan keren.”

Ook je trainer Pep Guardiola laat geen gelegenhei­d voorbijgaa­n om je te bewieroken. Hoe groot is zijn aandeel in je vorm?

“Veel coaches fixeren zich op het beter maken van individuen, terwijl hij steeds bezig is in functie van de ploeg. Pep is de beste traiwedstr­ijden. ner die ik ooit had. We hebben een jaar gewerkt om te staan waar we nu staan. Iedereen binnen de ploeg weet nu perfect wat er van hem verwacht wordt. Iedereen is ook echt in topvorm bij ons. Er is er geen enkele van wie je kan zeggen dat hij minder is. We krijgen geen goals binnen en scoren aan de lopende band. Op dit moment loopt het heel goed.”

We hebben met de Rode Duivels nu acht à negen maanden om ons voor te bereiden en alles te perfection­eren. Want het doel is niet om een goed WK te spelen. Het doel is om te proberen het WK te winnen

Kevin DE BRUYNE

Op welke manier heeft hij jou beter gemaakt?

“Wij trainen eigenlijk amper individuee­l, dus het is voor mij moeilijk om te zeggen waarin ik beter ben geworden. Hij geeft me per match bepaalde richtlijne­n mee. Tegen Chelsea was dat bijvoorbee­ld dat ik bij balverlies naast Fernandinh­o moest komen, omdat we verdedigen­d in een 4-2-3-1

wilden spelen. Andere keren moet ik hoger druk zetten.”

Wat heb jij nog nodig om binnen de nationale ploeg zoals die nu speelt even beslissend te worden als bij je club? Wat moet er veranderen opdat jij beslissend zou zijn?

“Er moet niets veranderen. De ploeg moet niet spelen in functie van mij. Ik moet spelen in functie van de ploeg en van daaruit zo goed mogelijk mijn ding doen. City speelt ook niet in functie van mij. Maar in een club is alles anders. Daar kan je als coach al een richting bepalen door je aankoopbel­eid. Wij hebben nu bij City een ploeg gecreëerd waarbij iedereen in het systeem past. Dat is iets wat je niet kan doen in een nationale ploeg. We hebben met de Rode Duivels nu acht à negen maanden om ons voor te bereiden en alles te perfection­eren. Want het doel is niet om een goed WK te spelen. Het doel is om te proberen het WK te winnen.”

Hoe vatten jullie de komende twee interlands op? Jullie zijn al gekwalific­eerd en dan komen twee extra wedstrijde­n in jullie drukke programma misschien niet zo gelegen.

“De eerste dagen van deze week zal het op het gemakske zijn. Iedereen heeft heel drukke weken gehad. Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als wanneer je nog moet winnen om je te kwalificer­en. Maar eens in Bosnië, zullen we klaar zijn om te winnen.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium