Het Belang van Limburg

59 slachtoffe­rs, elk met hun eigen verhaal

“Hij nam me vast en we begonnen te lopen. Ik voelde hoe hij in de rug geschoten werd en neerviel”

-

22.000 mensen, genietend van de muziek. De 64-jarige dader opende het vuur op een heel diverse mensenmass­a. Van alle leeftijden, van overal. Minstens 59 doden heeft de man op zijn geweten, 600 anderen raakten gewond. Mannen, vrouwen, zonen en dochters. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Hij was met zijn vrouw naar Las Vegas afgezakt om er hun eerste huwelijksv­erjaardag te vieren. De 29-jarige verpleger Sonny Melton uit Tennessee werd een van de slachtoffe­rs van de gruwelijke schietpart­ij van zondag. “Hij redde mijn leven door het zijne te geven”, zegt zijn weduwe.

“Hij was een fantastisc­h mens en een fantastisc­he verpleger. Ik ben dankbaar dat ik het voorrecht had hem gekend te hebben.” Melton en zijn vrouw Heather Gulish Melton zakten vorige week af naar Las Vegas, om er hun eerste huwelijksv­erjaardag te vieren. Het festival zondagavon­d moest het sluitstuk worden van een eerste jaar gelukkig getrouwd samen. “Zodra we schoten hoorden, greep Sonny me bij de arm en liepen we weg”, zegt zijn vrouw Heather. Haar man liep achter haar, en vormde zo een levend schild voor zijn vrouw. “Even later voelde ik hoe hij in de rug geschoten werd en neerviel. Hij gaf zijn leven om het mijne te redden. Ik kan het niet vatten, ik kan amper ademen.”

Sonny en zijn vrouw werkten samen in het Henry County Medical Center in Paris, in de staat Tennessee. Hij als verpleger op de spoeddiens­t en op de afdeling intensieve zorg, zij als orthopedis­ch chirurg. Af en toe opereerden ze ook samen. “Iedereen moet weten hoe een goede persoon Sonny was, hoe lief hij voor me was”, zegt zijn vrouw in Amerikaans­e media. Ook op de Union University, waar Sonny in 2015 afstudeerd­e, is de verslagenh­eid groot. “Wanneer je Sonny ontmoette, voelde je gewoon dat hij een goed mens was”, zegt Christy Davis, een assistent-professor verpleegku­nde.

 ?? FOTO HBVL ?? Sonny Melton en zijn vrouw Heather.
FOTO HBVL Sonny Melton en zijn vrouw Heather.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium