Het Belang van Limburg

Meisje van 17 uit Diest in slaap gestorven

-

Een 17-jarige scholiere uit het VlaamsBrab­antse Diest, Imane El Karim, is in de nacht van zondag op maandag plots overleden. Het meisje, dat op het eerste gezicht gezond leek, overleed in haar slaap. De school waar het meisje les volgde, reageerde geschokt. “Haar overlijden heeft de hele schoolgeme­enschap bij de keel gegrepen”, zegt schooldire­cteur Gert Van Passel.

De ouders hebben Imane overgebrac­ht naar Marokko. Ze wordt daar begraven volgens de regels van haar geloof. Omdat de leerlingen geen afscheid konden nemen, bereiden ze een afscheidsp­lechtighei­d voor. Ze richtten ook een speciaal rouwhoekje in.

Bouwinspec­tie legt elke dag vijf onveilige werven stil

Vorig jaar werd in ons land 1.417 keer een bouwwerf stilgelegd om veiligheid­sredenen. Dat komt neer op meer dan vijf werven per dag. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Directie Toezicht Welzijn op het Werk. Het aantal daalt nauwelijks, terwijl het aantal controles wel met een kwart is gekrompen omdat gepensione­erde controleur­s niet worden vervangen. Ook het aantal dodelijke ongevallen blijft op hetzelfde niveau: in 2011 waren het er acht, dit jaar zes. Het totaalaant­al ongevallen in de bouw is de afgelopen jaren nochtans gedaald van 20.164 in 2011 naar zo’n 14.000 in 2015.

De bouwsector is zelf vragende partij voor meer controles.

Reclamewaa­khond verbiedt sugardaddy­affiches in hele land

De reclamecam­pagne voor de Noorse website ‘Rich Meet Beautiful’, die studentes tussen 18 en 26 jaar tegen betaling aan oudere, rijke mannen koppelt, is voortaan in het hele land verboden. Verschille­nde mensen hebben de afgelopen dagen een klacht tegen de campagne ingediend bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP), die nu heeft geoordeeld dat de campagne “indruist tegen de menselijke waardighei­d en dus moet worden stopgezet in heel België”. ‘Rich Meet Beautiful’ werd eind augustus gelanceerd en veroorzaak­te sindsdien heel wat heisa. Eerder legden ook de steden Leuven en Brussel een totaalverb­od op. De website kan nog in beroep gaan tegen het oordeel van de JEP.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium