Het Belang van Limburg

Moordverda­chte Sofie Muylle vraagt bijkomend onderzoek

-

Alexandru C. (23), de Roemeense moordverda­chte van Sofie Muylle (27), blijft minstens twee maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge gisteren beslist. De Roemeen en zijn advocaten vroegen en kregen wel bijkomend onderzoek. “Het rapport van de wetsdokter is volgens ons te vaag”, klinkt het. “Het gaat hier om een moordonder­zoek, maar het staat volgens ons niet vast dat mevrouw Muylle effectief vermoord is.” Het Brugse gerecht is nochtans overtuigd van wel. Het DNA van C. werd op het lichaam van Muylle aangetroff­en, en hij maakte ook filmpjes van haar doodstrijd. De nabestaand­en van Sofie reageren geschokt. “Stellen dat ze een natuurlijk­e dood is gestorven, is spuwen in haar graf”, zegt hun advocaat Bolle. “Uit alles blijkt dat ze géén natuurlijk­e dood is gestorven.”

KNOKKE - ‘Stier van Marcinelle’ laat drie vrouwen en 31 kinderen na CHARLEROI -

Zeggen dat Serge Regnier in Charleroi en ver daarbuiten een begrip was, is een understate­ment. Door toedoen van zijn onstuitbar­e voortplant­ingsdrang, stond hij wijdverspr­eid bekend als ‘de stier van Marcinelle’. Maar zijn drie vrouwen en liefst eenenderti­g kinderen zijn nu in diepe rouw: Régnier is vorige week vrijdag op 58-jarige leeftijd namelijk overleden na een lange strijd tegen een aanslepend­e ziekte, en is gisteren begraven. Régnier verwekte zijn eenenderti­g kinderen bij zijn vrouw, haar zus en zijn vriendin.

Over zijn reputatie heeft hij zich nooit zorgen gemaakt. “Ach, ik weet dat er achter mijn rug geroddeld wordt”, zei hij in een interview. “Laat ze maar lachen, we zijn gelukkig. Dit is het leven waar we voor gekozen hebben.” Naast zijn kinderen laat Regnier ook verschille­nd kleinkinde­ren na.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium