Het Belang van Limburg

Stormloop voor de Kids Race School

-

Tien jaar geleden was het een veel gebezigd cliché: “Een Belg zal nooit meer in de Formule 1 geraken.” Maar sindsdien hebben Jerome D’Ambrosio, Max Verstappen en Stoffel Vandoorne het tegendeel bewezen, zelfs zonder rijk geboren te zijn. Kleine kinderen dromen weer van de F1 en hun papa’s geloven weer dat het kán.

De weg naar de F1 loopt langs de karting (outdoor-karting, welteverst­aan) en op Horensberg­dam in Genk ligt het enige circuit van Vlaanderen. Eentje dat volgend jaar het WK ontvangt. Home of champions, is sinds anderhalf jaar de slogan. Met Jos Verstappen, Jenson Button, Bas Leinders, Jerome D’Ambrosio, Max Verstappen en Stoffel Vandoorne hebben al zes thuisrijde­rs het walhalla bereikt.

Directeur

Koen

Lemmens: “Anderhalf jaar geleden zijn wij extra aandacht gaan besteden aan het traject van instapform­ule tot profession­eel karten. We hebben een Kids Race School opgericht voor kinderen vanaf 1m25, een lengte die de meesten op hun zesde bereiken. Op twee zaterdagen krijgen ze les - theorie en praktijk - in de absolute basis: veiligheid, gas geven en leren stoppen. Dat kost 160 euro, alle materiaal kart, helm en racepak - inbegrepen. Na afloop krijgen ze een certificaa­t, waarmee ze aan onze Clubhouse-wedstrijde­n kunnen deelnemen. Twee keer per jaar doen we voor die kinderen het Jenson Button-circuit open, en dan komen er tachtig opdagen. De Kids Race School is tien keer per jaar open en kreeg in anderhalf jaar al 250 nieuwe kinderen over de vloer.” Als de microbe gebeten heeft, biedt Genk een vervolg aan met de ‘Advanced Race School’ en de ‘GKS Academy’. Neeroetere­naar Rick Dreezen, wereldtopp­er en beroepskar­ter, begeleidt de talentjes bij hun volgende stappen. Twee negenjarig­e leerlingen van de Genkse school Douwe Dedecker uit Bree en Tom Braeken uit Rotem - werden onder zijn vleugels tweede en derde op het EK in Oostenrijk.

Max Verstappen is uiteraard het idool van de meeste van die kids. Lemmens: “Max is een product van het huis en het aantal Red Bull-bloesjes rond ons circuit is niet te tellen. Ook op Stoffel Vandoorne zijn we heel fier. Hij rijdt dit jaar met een stofzuiger, maar Fernando Alonso kloppen, dat moet je toch maar doen.”

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium