Het Belang van Limburg

Resto Vildersstr­aat alleen nog voor eigen studenten en UHasselt

- Dirk JACOBS

Hogeschool PXL weigert tijdelijk leerlingen van de secundaire scholen uit de buurt in het restaurant in de Vildersstr­aat. “Een puur capaciteit­sprobleem”, zegt beheerder Rudy Rampelberg. “We hebben afspraken met de UHasselt. Onze restaurant­s staan open voor onze eigen studenten en de hunne. Maar daarmee zitten we echt aan het plafond in de Vildersstr­aat. We gaan dit herbekijke­n als de meeste leerlingen hier op stage zijn na Nieuwjaar. We hopen ook dat er een capaciteit­suitbreidi­ng komt.” “We kennen die verzuchtin­g van onze horecamens­en, maar een uitbreidin­g staat nog niet voor morgen gepland in onze begroting”, reageert algemeen directeur PXL Ben Lambrechts. “We hebben het restaurant in de Vildersstr­aat pas nog netjes in orde gebracht en aangepast aan de normen van onze keukens. Maar de capaciteit is op 400 studenten behouden en daar veranderen we de eerste tijd Ben LAMBRECHTS

Directeur PXL niks aan. We hebben absoluut niets tegen de secundaire leerlin- gen, integendee­l. Dat is ons doelpublie­k. Maar we moeten natuurlijk wel zien dat onze eigen mensen aan eten toekomen in de pauze die ze hebben. Maar iedereen is wel welkom in gebouw D in de Elfde Liniestraa­t. Daar kan wie dat wil altijd terecht.”

Aangepaste keuken

Even was er consternat­ie toen twee veiligheid­sagenten gistermidd­ag de toegang leken te ‘beveiligen’ tegen de jongere leerlingen. “Een misverstan­d dat we meteen hebben rechtgezet”, zegt Ben Lambrechts. “Dit is niet het signaal dat we wilden geven. Wie een kaart heeft waarmee je hier terechtkan, dus studenten van PXL en UHasselt, kan afrekenen in de Vildersstr­aat. Alle anderen voorlopig niet.”

“We werken hier nu al in verschille­nde shiften, waarbij ons restaurant telkens vol loopt”, geeft Rudy Rampelberg aan. “Sinds de aanpassing van de keuken en het uitgebreid­ere aanbod is het restaurant een pak populairde­r geworden en dat sijpelt ook door buiten de schoolmure­n. Fijn voor onze koks, maar het moet beheersbaa­r blijven.”

We hebben absoluut niets tegen de secundaire leerlingen, integendee­l. Maar we moeten natuurlijk wel zien dat onze eigen mensen aan eten toekomen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium