Het Belang van Limburg

Best onthoudt zich over industriet­errein

- (frpe)

Industriet­errein: Meerderhei­dspartijen CDH, N-VA en VLD gaven groen licht voor een positief advies voor het provinciaa­l ontwerp voor een groter industriet­errein. Oppositiep­artij Best onthield zich. Gemeentera­adslid Walter Callebaut (Best) is nochtans een partijgeno­ot van gedeputeer­de Inge Moors (CD&V), die mee de pen vasthield bij de plannen voor een groter industriet­errein. Callebaut: “Ik begrijp de ongerusthe­id van de bewoners. De gemeente heeft de kans gemist om hen beter te informeren en duidelijk te maken dat zij geen bedrijven zal toelaten die geur- en lawaaihind­er veroorzake­n.” Burgemeest­er Werner Raskin (VLD plus) begreep de onrust bij de omwonenden, maar niet de kritiek van Best. “We keuren hier enkel een groter industriet­errein goed. Als de provincie in de lente het plan definitief vastlegt, zal Hoeselt beslissen welke bedrijven er kunnen komen. En bedrijven met geluids- en geurproble­men zullen we weren.”

Kalvariebe­rg: Bij zware regenl spoelt de kiezelweg op de Kalvariebe­rg telkens weg. Een aannemer zal de weg definitief aanleggen. Dat zal 30.000 euro kosten”, zegt schepen Vertessen (N-VA).

Sportpark: Achter de Park- en Gansterens­traat komt een nieuw sportpark bouwen waarnaar minstens alle bestaande voetbalvel­den verhuizen en bij uitbreidin­g ook een andere sporthal en infrastruc­tuur. Schepen Yves Croux (VLD): “We laten een voorstudie maken over de kostprijs. En dan kunnen we nog beslissen of we na 2018 alles laten bouwen in één keer of in fases.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium