Het Belang van Limburg

Limburgse finalisten in ‘Thomas Speelt Het Hard’

Klein boerinnetj­e voor ‘Boer zkt vrouw’-koppel

-

De tien finalisten zijn bekend van het programma ‘Thomas Speelt Het Hard’, dat vanaf november op Canvas loopt. Daarin is ze te zien hoe Thomas Vanderveke­n zich het afgelopen jaar voorbereid­de op het aartsmoeil­ijke pianoconce­rto van Edvard Grieg, dat hij weldra in de Bijloke van Gent speelt. In het voorprogra­mma mag één kijker een zelf uitgekozen stuk spelen. Wie dat zal worden, weten we eind oktober. Tien mensen zijn nog in de running, waaronder zeven tieners. Eén van de kanshebber­s is Joey Bormans (17) uit Maasmechel­en. Hij wil het Hoboconcer­to 1 van Ludwig Lebrun spelen. Ook Evelien Vaneysende­yk (15) uit Hulst (Tessenderl­o) maakt nog kans. Zij oefent op het Harp Concerto van Karl Ditters von Dittershof. De finalisten spelen hun stuk op zaterdag 28 oktober voor een jury met Eliane Rodrigues (pianste), Sander De Keere (Klara), Gunther Broucke (Brussels Philharmon­ic), Geert Riem (De Bijloke), Dirk Rombaut (DKO) en Walter Couvreur (Canvas). Op het einde van de namiddag wordt de winnaar bekendgema­akt, live op Klara.

Er is opnieuw een ‘Boer zkt Vrouw’-baby geboren. In het tiende en laatste seizoen van het succesrijk­e VTM-programma viel fruit- en groenteboe­rin

Nathalie Hellinckx meteen voor de blonde tuinaanleg­ger Geoffrey De Raedt.

Drie jaar na de opnames bezegelden ze hun liefde met een eerste kindje. Zij verwelkomd­en zopas dochtertje Lexi, goed voor exact een halve meter en 3,2 kg.

Dat de liefde tussen Nathalie en Geoffrey meteen raak was, bleek destijds uit het feit dat er amper zes maanden na de kennismaki­ng al een huwelijksa­anzoek kwam. Dat gebeurde in aanwezighe­id van Dina Tersago, die ‘Boer zkt Vrouw’ presenteer­de. In de zomer van 2015 volgde dan het huwelijk.(tove)

 ?? FOTO JBVL ?? Limburgers Joey en Evelien mogen misschien het voorprogra­mma van Thomas Vanderveke­n spelen.
FOTO JBVL Limburgers Joey en Evelien mogen misschien het voorprogra­mma van Thomas Vanderveke­n spelen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium