Het Belang van Limburg

Op een brug

“Belfius mag Rode Duivels niet sponsoren”

-

naal in Kanne wordt op 24 oktober gedurende 20 uur voor alle verkeer afgesloten. In een grote, transparan­te tent van 100 meter lang en 7 meter breed, zijn er voor de deelnemers minstens vijftien speed dates van vier minuten voorzien met iemand van de andere kant van de grens. Het geheel wordt overgoten met een culinaire saus van streekgere­chten. De gouverneur­s van de beide provincies Limburg geven de aftrap rond 19 uur. “Dat het evenement plaatsvind­t op een unieke brug vlakbij de landsgrens, geeft er een enorme symboliek aan”, stelt Ine Creemers van Connect Limburg. “Al komen er maar een paar goede grensovers­chrijdende contacten uit het hele evenement, dan zijn we al tevreden”, zegt Andres Lesire. “Van de andere kant hopen we dat dit initiatief in de toekomst op een of andere manier een permanent karakter krijgt.”

“In Belgisch-Limburg kijken ondernemer­s nog altijd richting Antwerpen en Brussel. Terwijl aan de andere kant nog zoveel zakelijke mogelijkhe­den liggen. En dat zonder de dagelijkse files”, vult Jan Gorissen aan. “We hopen alleszins dat alle deelnemers na afloop met een tas vol nieuwe contacten naar huis kunnen gaan”, aldus Ine Creemers.

www.bruggen-bouwen.com

XBank-verzekeraa­r Belfius is niet langer in de race om de nieuwe hoofdspons­or te worden van de Rode Duivels. De voetbalbon­d is door het huidige contract met ING verplicht om verder te gaan met ING indien de bank een contractve­rlenging wenst. “Wij zijn pas begin deze week op de hoogte gebracht van deze clausule”, klaagt CEO Marc Raisière van Belfius. ING laat weten dat er nog niets beslist is.

 ??  ??
 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Andres Lesire (links), Ine Creemers en Jan Gorissen inspectere­n ‘op z’n Beatles’ de brug in Kanne.
Foto TOM PALMAERS Andres Lesire (links), Ine Creemers en Jan Gorissen inspectere­n ‘op z’n Beatles’ de brug in Kanne.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium