Het Belang van Limburg

De elftallen van de maand september

Pieter Brands en Simon Reumers op kop in de totaalstan­d

- Bart SCHIJNS

In de top 20 van tweede A zijn er liefst tien spelers van KSK Meeuwen terug te vinden. Bovendien hebben er zes een plaatsje gekregen in het elftal van de maand. Pieter Brands en Simon Reumers voeren zelfs de totaalstan­d aan. Zij zijn met stip gestegen van derde (Wijchmaal) naar tweede provincial­e.

Waarom koos je precies voor Meeuwen?

Pieter Brands: “Ik ben overgekome­n van Wijchmaal, omdat ik als echte Meeuwenaar wilde bewijzen dat ik hier in de eerste ploeg kon spelen. Met twee assists en twee doelpunten in de eerste twee matchen was ik resultaatb­epalend. Dat zal me wel punten opgeleverd hebben.”

Simon Reumers: “Wij hebben al vijf jaar samengespe­eld bij Wijchmaal en voelen elkaar ook goed aan. In de maand september klikte het voortreffe­lijk tussen ons. Zo heb ik ook mijn goaltjes kunnen meepikken en dus punten voor het referendum kunnen sprokkelen.”

Is er dan geen verschil tussen derde en tweede provincial­e?

Reumers: “Alles gaat veel sneller, maar aan de andere kant krijg ik als buitenspel­er nu meer ruimte op de flanken. Maar we spelen ook in een sterkere ploeg, met betere individuel­e spelers rond ons. Dan ga je ook zelf beter voetballen.”

Brands: “We hebben als ploeg een sterke maand achter de rug. Die lijn moeten we proberen door te trekken. Wat gebeurt er als we af te rekenen krijgen met blessures of schorsinge­n? Hoe gaan we omgaan met druk? Dan zal moeten blijken hoe goed we zijn. Gelukkig spelen er met onder meer Rogiers, Scheelen, Kelchterma­ns en Grobben ook heel wat spelers met al enkele jaren ervaring in tweede provincial­e.”

Wat is het belang van het spelersref­erendum?

Reumers: “Ik zie dat toch als een waardering. Het betekent dat de tegenstand­er vindt dat je er toch wat bovenuit gestoken hebt.” Brands: “Het referendum leeft bij alle voetballer­s. Iedereen wil zo hoog mogelijk gerangschi­kt staan en een plaatsje in de ploeg van de maand bemachtige­n. Toch blijven de prestaties van de ploeg belangrijk­er dan die individuel­e erkenning. We staan nu met tien spelers mooi gerangschi­kt en dat zal zeker een boost geven.”

En dan in mei allemaal naar het gala in de Versuz?

Reumers: “Dat is nog lang. Vorig seizoen stond ik na januari op de tweede plaats en Pieter in de top vijf. Maar omdat we naar Meeuwen zouden gaan hebben we toen de laatste tien matchen niet meer mogen meespelen bij Wijchmaal. Hierdoor geraakten we aan te weinig matchen en kwamen we niet meer voor in het eindklasse­ment.”

Brands: “Dat kwam toen hard aan. Zeker omdat we al vijf jaar in de eerste ploeg speelden. Ik vind dat de mensen van Wijchmaal zich toen een beetje hebben laten kennen.”

Reumers: “Ook al beseffen we dat we in mei niet meer op plaats één en twee zullen staan. Toch voelt dit nu een beetje als revanche. Heel wat mensen zeiden dat we het niveau in tweede niet zouden aankunnen. Het is fijn dat we al onmiddelli­jk in september het tegendeel hebben bewezen.”

 ?? FOTO TP ?? De zes spelers van Meeuwen in ons elftal van de maand met in het midden Reumans en Brands.
FOTO TP De zes spelers van Meeuwen in ons elftal van de maand met in het midden Reumans en Brands.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium