Het Belang van Limburg

“Ik speel meer voor mijn land dan voor mijn club”

- Bart LAGAE

Dat heet dan reputatie. Thomas Vermaelen (31) speelt niet bij zijn club Barcelona, maar staat zaterdag door de blessure van Vincent Kompany wel in de basis bij de Rode Duivels tegen Bosnië. “Ik heb vertrouwen omdat het in het verleden ook goed gegaan is”, aldus Vermaelen. Na de interland in Griekenlan­d wordt het duel in Bosnië nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen van Thomas Vermaelen. “Het is grappig dat ik meer speel voor mijn nationale ploeg dan voor mijn club”, zegt de verdediger. “Het is jammer dat Vince er niet bij is, maar voor mij is het positief dat ik me kan laten zien. Zo weet ook mijn trainer bij Barcelona dat ik er klaar voor ben.”

Bij Barça ben je de vierde centrale verdediger achter Piqué, Mascherano en Umtiti. Heb je daar vrede mee?

“Ik probeer me te focussen op het positieve. Ik zit bij één van de beste ploegen van de wereld, in een mooie competitie en een mooi land. Ik train met de beste spelers van de wereld en best wel op een hoog niveau. Maar natuurlijk had ik liever gehad dat de situatie anders was.”

Hoe kan je in vorm blijven zonder wedstrijde­n te spelen?

“Dat is moeilijk. Ik probeer extra dingen te doen, maar het is onmogelijk wedstrijde­n na te bootsen. Ik probeer positief te blijven omdat ik het in het verleden zonder ritme nog redelijk gedaan heb bij de nationale ploeg. Daaruit probeer ik vertrouwen te halen.”

Kan je zonder ritme een tornooi aanvatten?

“Nee, maar de situatie is wat ze is en ik kan er weinig aan veranderen. Of ik daardoor het WK Rode Duivels AS Roma Barcelona

Amper 434 minuten in 2017

dreig te missen, zijn zorgen voor later. Dingen kunnen snel veranderen in het voetbal. Eén blessure of één schorsing bij Barcelona en ik zit weer in de selectie.”

Als er niets verandert in januari, dringt een transfer zich dan op?

“Nogmaals: dat zullen we dan wel zien. Als ik er nu iets over zeg, krijg ik er misschien later spijt van.”

Hoe dicht stond je bij een transfer deze zomer?

“Er is heel wat over geschreven, maar het verhaal dat ik vanuit de club kreeg te horen was dat ze me nooit wilden wegdoen. Toen zijn we aan de voorbereid­ing begonnen en waren ze tevreden over mij. Ze hebben ook geen andere spelers aangetrokk­en.”

Je naam viel ook bij Anderlecht. Is dat iets dat je overwogen hebt?

“Nee, omdat de club altijd heeft volgehoude­n dat ik niet weg mocht. Ik heb met geen enkele club onderhande­ld deze zomer. Misschien klinkt dat raar voor jullie, omdat er andere signalen in de buitenwere­ld waren. Maar vanuit de club is er altijd vertrouwen naar mij toe geweest.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium