Het Belang van Limburg

“Te goed om nu al te stoppen” ROY JANS zoekt na seizoen vol pech nog steeds naar een ploeg

- Rob RODIERS

Met één zege in de achterzak, de Grand Prix van Pérenchies, vat Roy Jans (WB-Veranclass­ic) zijn vier laatste opdrachten van dit seizoen aan. “Hopelijk zit alles eens een keer mee want ik heb dit jaar mijn portie tegenslag meer dan gehad”, zucht de Lanakenaar, die bij gebrek aan uitschiete­rs nog geen onderdak gevonden heeft voor volgend seizoen. “Ik ben er niet gerust op. De vacante plekjes zijn schaars.” Vandaag Parijs-Bourges, zondag Parijs-Tours en nadien nog de Tacx Pro Classic en de Sluitingsp­rijs Putte-Kapellen. Die vier kansen wil Roy Jans aangrijpen opdat geïnteress­eerde teams hem alsnog een contract onder de neus schuiven.

“Mijn manager heeft met tal van ploegen gepraat maar dat heeft nog niet tot een handtekeni­ng geleid. Zolang ik nergens een kribbel gezet heb, ben ik er niet gerust op. Ploeg na ploeg raakt voltallig, de vacante plekjes zijn schaars. We bevinden ons dan ook begin oktober.” Eind augustus toen Wallonie Bruxelles de overstap van Jans’ gewezen Wanty-ploegmaat Kenny Dehaes bekendmaak­te, groeide bij de Lanakenaar het vermoeden dat de ploeg in 2018 niet meer op hem rekende.

“Ik had me nochtans veel van dit seizoen voorgestel­d, had er ook veel in geïnvestee­rd”, aldus Jans. “Zo bracht ik Nieuwjaar in het Spaanse Calpé door om zo optimaal mogelijk aan de campagne te beginnen. Maar wat volgde was een aanschakel­ing van pechmoment­en. Als een valpartij geen roet in het eten strooide, dan wel materiaalp­ech.”

“Uitschiete­r ontbreekt”

Ondanks alle pech prijkt Jans toch maar mooi in de top honderd van de UCI-ranking: nog net op plek 99.

“Dat heb ik ook gezien. Dat wijst er toch op dat als ik van pech bespaard blijf, ik mijn resultaten rij. Je behoort immers niet zomaar tot die lijst. Aan dichte ereplaatse­n geen gebrek, alleen die uitschiete­r ontbreekt. Op het mentale vlak was het niet altijd even makkelijk. Toch liet ik nooit het hoofd hangen. In deze periode van het jaar ben ik altijd goed (vorig jaar won Jans de Sluitingsp­rijs, nvdr). Aan moral ontbreekt het me dan ook niet. Ik hoop alleen dat het lot me een keer gunstig gezind is. Ik vind mezelf immers een te goed renner om nu al te moeten stoppen met koersen.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? De tijd begint te dringen voor Roy Jans. De Lanakenaar heeft nog nergens zijn kribbel gezet.
Foto PHOTO NEWS De tijd begint te dringen voor Roy Jans. De Lanakenaar heeft nog nergens zijn kribbel gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium