Het Belang van Limburg

Grote finale op de Duivelsber­g

- Marc CORNELISSE­N

Op de Duivelsber­g in Opgrimbie worden dit weekend de titels verdeeld in de Vlaamse en Belgische kampioensc­happen rallycross. Wat staat er nog op het spel?

SuperCars

Na een triest seizoen waarin menige wedstrijd geannuleer­d werd bij gebrek aan deelnemers is Rekemnaar Jochen Coox (VW Polo) op weg naar de titel. Hij heeft 6 punten voorsprong op Jos Jansen (Ford Focus) en ook nu zijn er te weinig concurrent­en om punten af te nemen van Coox.

Super 1600

Spanning alom: Davy Van Den Branden (DS3) heeft de leiding overgenome­n met 1 punt meer dan Luc Otzer (Citroën Saxo) en 3 meer dan regerend kampioen Dennis Remans (Ford Fiesta) uit Zutendaal. Wie wint, is kampioen. Mathematis­ch kunnen ook nog Yves Teelen (Peugeot 208), Nick Vanalken (VW Polo) en Joël Strackx (Honda Civic) de titel nog winnen.

SuperNatio­nals -2000cc

Nieuwerker­kenaar Steve Volders (Ford) is al kampioen. Kurt Lambers, Nick Neyens en Bart Coninx bikkelen om de tweede plaats.

SuperNatio­nals +2000cc

Limburgse aangelegen­heid: Kristof Bex (Volvo) verdedigt een voorsprong van 8 punten op Luc Maris (Volvo) en heeft genoeg aan een vijfde plaats.

VAS-kampioensc­hap

Zaterdag is het de beurt aan de VAS-jongens. Yorick Maeyninckx (klasse C) en Zutendaaln­aar Steven van Nunspeet (klasse A) zijn al zeker van de titels. In klasse B gaat het nog tussen Andy Leysen (BMW M5) en titelverde­diger Jonas Kemps (BMW E36), die 1 punt achterstan­d telt. Ook Stijn Severeyns (Opel Ascona) en Jan Driesen (BMW Compact) zijn niet helemaal uitgeteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium