Het Belang van Limburg

“Ploeg was geïntimide­erd”

Landskampi­oen en bekerhoude­r dubbelt Houthalen zelfs

- Raf COMANS

De zowat 500 toeschouwe­rs in Lakerveld kregen nooit een wedstrijd te zien. Oostende dubbelde vlak voor affluiten de thuisploeg die nooit haar ritme vond. De geblesseer­de Snyers die maandag naar de States vertrekt werd duidelijk gemist. Jatulevici­us was met vakantie in Litouwen. Nog voor de wedstrijd goed en wel gestart was, was het al over voor Cuva. Jekiri bleek met zijn 2.13 m letterlijk en figuurlijk een maat te groot voor de Limburgers. Via Jekiri, Kesteloot en Fieler opende Oostende met een 0-17. Halfweg het eerste quarter scoorde Koonings de eerste punten voor de thuisploeg.

“Je moet een kat een kat noemen. We spelen tegen de sterkste ploeg van België, terwijl wij momenteel niet op ons sterkst spelen. We zitten in een dipje”, was Cuva-coach Sappenberg­s eerlijk. “Het is wel opvallend dat ploegen uit tweede klasse altijd tegen een ploeg uit de top 6 van de EuroMillio­ns League moeten spelen. De ploegen onderaan het klassement, waar we misschien wel een kans tegen maken, krijgen we nooit op ons bord. Die spelen altijd tegen elkaar in een heen en terug en op die manier ontlopen de toppers elkaar”, sloeg de Antwerpena­ar nagels met koppen.

Na de rust (21-54) was Houthalen beter bij de les. Via een zoneverded­iging werd de Oostendse scoremachi­ne afgeremd en zelf speelde Houthalen vrank en vrij in de aanval. Maesen en Kuta knaagden aan de kloof, maar na 35-65 (27') pakte Lasisi uit met 3 driepunter­s op (37-74). Montari maakte wel zijn tweede onsportiev­e fout en dat betekende dus de uitsluitin­g (32'). De kloof werd ondertusse­n alsmaar groter, vooral omdat Houthalen 6 minuten lang geen bal door de ring kreeg. Mwema scoorde het 100ste punt voor de kustploeg.

“Dit is een kenmerkend voor een jonge ploeg: dat je klappen incasseert. Die jonge gasten waren geïntimide­erd door die mannen van Oostende”, besloot Stefan Sappenberg­s.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Chiel Koonings tegenover Michael Myers.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Chiel Koonings tegenover Michael Myers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium