Het Belang van Limburg

“Niet genoeg gefocust”

- Johnny PEETERS

Het werd geen voor Limburg United. Een moeilijke eerste helft (5/14 vrijworpen) en Ieperse driepunter­s (8x) zorgden voor een nipte voorsprong bij de rust. Jordan Heath, middenving­er uit de kom op training, werd gespaard. Spicer maakte wel zijn heroptrede­n. Luik of Leuven wordt de volgende tegenstand­er.

walk-over

Het duurde net geen twee minuten voordat Desiron en Dixon de Ieperse voorsprong hadden weggewerkt. Daarmee leek het erop dat de West-Vlamingen geen partij gingen worden voor Limburg United. Maar Ieper liet zich niet naar de slachtbank leiden. De bezoekers misten veel vrijworpen in het eerste quarter. Zo kon Ieper met een 7-0 terug naderen tot 1619. Toen United ook nog enkele shots op rij miste ging Ieper van achter de driepuntli­jn (4x Mest- dagh) erop en erover (30-26). “We hebben hen serieus onderschat”, aldus Spicer. “Dat is iets wat niet mag gebeuren. Het was heel moei- lijk om hun driepunter­s te stoppen.” Na de broodnodig­e time out werden de afstandsho­tters eindelijk gestopt. Spicer zorgde voor een weinig overtuigen­de twee punten voorsprong bij de rust. In een betere tweede helft duurde het lange tijd voordat United een kloof van 10 punten kon slaan. Pas zeven minuten voor het einde maakte Unruh de 52-63. Daarna bleek United fysiek sterker. “Het is altijd moeilijk om tegen een ploeg te spelen die een reeks lager speelt”, weet Spicer. “Die zijn nog iets extra gemotiveer­d. Wij verloren bovendien enkele keren de focus. De concentrat­ie was er niet altijd 100%. Daardoor lukte het niet om verder afstand te nemen.”

?? FOTO VDB ?? Alexander Schepens verdedigt op Cory Dixon.
FOTO VDB Alexander Schepens verdedigt op Cory Dixon.