Het Belang van Limburg

Nathan Kuta

-

“Op elk vlak overklast”

“Wat een fysieke ploeg! We werden vandaag op elk vlak overklast”, gaf Nathan Kuta toe. “In de eerste helft waren we gewoonweg te zwak. Na de rust hebben we ons herpakt. Ik heb alles uit de kast gehaald. Ik heb bovendien veel geleerd. Vooral dat ik slimmer moet zijn. En van mij wordt gezegd dat ik een blok graniet ben. Dan moet je die spelers van Oostende eens zien. Toch heb ik genoten van de match.”

Dario Clemente “Slechte start genomen”

X“Het is niet voor niets dat Oostende zes keer op rij kampioen is. Dan weet je het wel”, aldus Dario Clemente. “Dit is niet goed voor ons vertrouwen. Dat we vier jaar geleden met 75-95 verloren van dit Oostende? Toen was onze ploeg sterker. We hebben nu een pak minder ervaring. Maar we zijn vandaag ook niet goed gestart.”

BASKETBAL

Clubs moeten niet rekenen op Snyers - Darnell Snyers vertrekt naar de VS waar hij met een groep basketball­ers gaat rondtrekke­n. Zij spelen overal wedstrijde­n in de hoop gescout te worden. Hij zal voorlopig niet meer uitkomen voor Cuva en Limburg United.

HANDBAL

ACHILLES BOCHOLT: Bocholt verdedigt vanavond (20.30u) in de eigen Damburg zijn leiderspla­ats in de BeNeleague. Tegenstand­er is Aalsmeer, dat een paar dagen geleden de eerste zege van het seizoen liet optekenen tegen Hasselt.

SINT-TRUIDEN: Bij landskampi­oen Sint-Truiden (eerste nationale vrouwen) kan trainer Jo Delpire zaterdag in Antwerpen geen beroep doen op Claessens en Macours.

NELO: Na tweede nederlagen op rij gaat Sporting NeLo (BeNeleague) thuis tegen hekkenslui­ter Quintus weer op zoek naar een overwinnin­g. Men hoopt Daan Versleeuwe­n helemaal fit te krijgen. Louis Vandebeeck daarentege­n blijft in de ziekenboeg.

VOLLEYBAL

KIVOLA RIEMST: Iedereen fit bij Kivola Riemst (2e divisie) voor de bekerwedst­rijd tegen Genk (Liga B), die een broederlij­k tintje krijgt. Dries Thijs (Kivola) neemt het op tegen broers Michiel en Koen (Genk). Door het reeksversc­hil start Riemst elke set met een voorgift van 4 punten.(rkb) UIKHOVEN: Bij Uvoc Uikhoven (Liga B) is iedereen fit voor de bekerclash tegen Kivola Riemst. Coach Rene Frissen ontbreekt door werkverpli­chtingen, T2 Michel Paulissen zal de honneurs waarnemen.

STEVOORT: Stevoort (2e divisie heren) kan tegen Hechtel-Eksel opnieuw rekenen op de diensten van Roel Tilkin, die terugkeert na een maand vakantie. Libero Kwin Lemmens (liesblessu­re) is onzeker. Dierickx (school) en Koekelkore­n (werk) trainen deze week op een lager pitje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium