Het Belang van Limburg

Uitrukkend­e politie-inspecteur belandt in voortuin

-

Een met spoed uitgerukte politieins­pecteur is dinsdagavo­nd met zijn anonieme politiewag­en geëindigd in een voortuin langs de Albert I Laan in Koersel. De agent-bestuurder was dringend onderweg naar een massale vechtparti­j in de sporthal. Maar aan het kruispunt met de Aardeweg draaide onverwacht een bestuurder de rijbaan op. “Dinsdagavo­nd omstreeks 19 uur hadden we al enkele sirenes gehoord”, doet buurman Georges Schaeken het verhaal. “Er waren al zeker twee politiecom­bi’s voorbij gesneld, toen we voor de derde keer kabaal hoorde. Deze keer was er plots ook een doffe slag te horen, schijnbaar heel dichtbij. Uiteraard gingen we meteen kijken wat er aan de hand was. Tot onze eigen verbazing zagen we een auto in de voortuin liggen.” Uit de beschadigd­e Volvo veerde meteen een dienstdoen­de politieins­pecteur. Die liep naar het andere voertuig dat ook bij het ongeval betrokken was. Gelukkig bleek ook die bestuurder niet ernstig gewond te zijn.

“Onze manschappe­n waren dinsdag inderdaad opgeroepen voor een massale vechtparti­j in de sporthal”, zegt commissari­s Geert Wouters van de lokale politiezon­e Beringen, Ham en Tessenderl­o. “Daarom hebben we beslist om verschille­nde ploegen uit te sturen. Helaas is een van onze voertuigen betrokken geraakt in een ongeval. Een andere auto kwam vanuit de Aardeweg de Albert I Laan opgereden. Onze inspecteur heeft de auto geraakt, is uitgeweken en zo door enkele voortuintj­es geschoven. Onderweg nam hij ook een elektricit­eitskast mee. Achteraf bleek trouwens dat de vechtparti­j in de sporthal meeviel. De andere ploegen kregen de situatie daar snel onder controle.”

Omdat de politie zelf betrokken was bij het ongeval moest een andere politiezon­e ter plaatse komen voor de vaststelli­ngen. De collega’s van de zone Kempenland kwamen daarom de opmetingen doen en de beide partijen verhoren.

Door het ongeval zaten enkele buurtbewon­ers dinsdagavo­nd even zonder elektricit­eit. Netbeheerd­er Infrax kwam ter plaatse om de schade te herstellen en de aansluitin­g te verzekeren. Terwijl de werkman bezig was in de schakelkas­t knalden op hetzelfde kruispunt later op de avond nog eens twee auto’s op elkaar, deze keer bij een kop-staartaanr­ijding. Bij het tweede ongeval raakte niemand gewond.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? De uitrukkend­e politie-inspecteur raakte een andere auto, is uitgeweken en zo door enkele voortuintj­es geschoven.
FOTO TOON ROYACKERS De uitrukkend­e politie-inspecteur raakte een andere auto, is uitgeweken en zo door enkele voortuintj­es geschoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium