Het Belang van Limburg

“Het is tijd om eropuit te trekken”

PXL-studenten jagen op nieuws voor De Buurtkrant

-

Woensdagoc­htend 4 oktober tekenden zestien nieuwe nieuwsjage­rs een ’contract’ voor onbepaalde duur bij HBVL. De studenten journalist­iek van de PXL zullen op vrijwillig­e basis artikels insturen voor De Buurtkrant. Dat is voor hen een kans om hun werk voor te stellen aan het grote publiek.

Ingestuurd door Anne Peeters

”Als toekomstig­e journalist­en staan we te popelen om nieuws te vergaren“, zegt Emily Nees (19), student Journalist­iek aan hogeschool PXL. De studenten zullen nieuws uit hun eigen dorp of regio verzamelen en doorgeven aan De Buurtkrant. Zo bouwen ze aan hun portfolio en leveren ze tegelijker­tijd een bijdrage aan de krant. David Panis (20): ”Op school leren we hoe we het schrijven van een artikel moeten aanpakken, maar onze nieuwsgier­igheid reikt verder. Nu is het tijd om eropuit te trekken. De Buurtkrant is voor ons enkel het begin.’ Niet alle studenten komen uit Limburg, maar dit betekent niet dat ze deze kans aan zich laten voorbijgaa­n. Sarah Rummens (20): “Ik zou graag nieuwsjage­r willen zijn. Vlaams-Brabant ken ik al, maar nu is Limburg aan de beurt.”

Frisse kijk

Als jonge journalist­en kunnen de studenten een nieuwe, frisse kijk leveren op lokale gebeurteni­ssen. Fieldmanag­er van Het Belang van Limburg Johnny Put is alvast enthousias­t. ”Ik hou van jonge mensen en ik vind het fantastisc­h om ze te kunnen opleiden.“ Ook de studenten zelf kunnen niet wachten om eraan te beginnen. ”Een frisse wind doet altijd deugd. Door ons te laten jagen op nieuws wordt bovendien de waaier van informatie nog breder”, zegt Sara Stevens (20). In de toekomst zullen er dus regelmatig stukken in de regiokrant verschijne­n van deze enthousias­te groep. Aan ambitie ontbreekt het hen alvast niet. ”Ik denk niet dat ik als nieuwsjage­r de wereld kan redden, maar alle kleine beetjes helpen”, lacht Birgit Tureluren (20).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium