Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Eric Buntinx

Vlaamse kermis in Sint-Joris opnieuw topper OP Z’N ALKENS

- Jos Boiten

Ook dit jaar zakten meer dan 1000 mensen af de sporthal van de basisschoo­l SintJoris voor de jaarlijkse Vlaamse kermis. De formule met mosselen op zaterdag en brunch op zondag blijft succes hebben. Meer dan 30 scouts waren de opdieners van dienst en vele vrijwillig­ers zorgden er weer voor dat de 750 hongerige magen voor 21 uur waren gevuld. Na wat sfeermuzie­k tijdens het eten zorgde een coverband nog voor een gezellige afsluiter van de eer- ste dag. De volgende dag kwamen weer bijna 300 bezoekers opdagen voor een uitgebreid­e brunch. In de namiddag was het dankbaar vertoeven op de weide achter de scholen voor de Viking Kubb. Met acht ploegen werd het een spannende strijd. Ook het sacoche werpen kende heel wat liefhebber­s. Ondertusse­n was de sporthal omgetoverd in een discobar. De jonge gastjes die hun hart hadden opgehaald op de Vlaamse kermis kwamen nu nog een tijdje genieten van kinderdisc­omuziek. Ne bankier is immand,di-je oech ne paraplu oawtleint bè schau wi-jer en hum trug nimt as het ri-jlt.

Een bankier is iemand die u een paraplu uitleent bij mooi weer en hem teruneemt als het regent. As “troawe” ginne misdaod is, wei kumt het da.n da doewe altèd getuige moete zèn? Als trouwen geen “misdaad” is, hoe komt het dan dat daar altijd getuigen moeten zijn? Er zèn twie zaoke, die vera.ndere bè aad jaonne. De joste zaok is “vergette” en de twidde zaok is... iech bèn het vergette.

Er zijn twee zaken, die veranderen met oud worden. De eerste zaak is “vergeten” en de tweede zaak... ik ben het vergeten. Wi-je ni kan zwège, kan o.ch ni spri-ke.

Wie niet kan zwijgen, kan ook niet spreken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium