Het Belang van Limburg

Herakles of Hospitaal Alken?

Lappenmand bij neo-tweedeklas­ser vol

- Jo TREKELS

Als u H. Alken leest in de ranking, weet dan dat de ‘H’ staat voor ‘Heracles’ en niet ‘Hospitaal’. Had gekund. Tegen Wellen miste de neo-tweedeklas­ser liefst zeven spelers en vaste waardes Dries Claes en Stijn Coeckelber­ghs zijn nog niet meteen terug. Voor hen dus ook geen derby tegen ZVK Terkoest vanavond. Operaties aan schouder en knie houden Claes en Coeckelber­ghs respectiev­elijk nog zeker tien en zes weken aan de kant. Deze week startten C&C, beiden even oud en uit Zepperen, hun revalidati­e op. Voorzichti­g. Zo moet Claes nog minstens een week dag en nacht een draagdoek dragen.

“En ik was net zelfstandi­g fruitkweke­r geworden”, zucht Claes. “Ik nam achttien hectare over van mijn pa, midden in de pluk. Hij draait nu dubbele shift.” Stijn Coeckelber­ghs zit als jonge LO-leerkracht zonder opdracht zit. “Het is jammer om te moeten toezien”, verzekert Coeckelber­ghs. “Zeker nu de resultaten tegenvalle­n. Door alle blessures worden de nieuwe jongens meteen voor de leeuwen gegooid. Hoewel ze zeker aanwinsten zijn, moeten ze nog wennen. Ze speelden nooit in de zaal en dit is toch tweede klasse.”

Daar koos Heracles bewust voor. Het vervulde de competitie­voorwaarde­n en promoveerd­e samen met Terkoest en Leopoldsbu­rg. “De meeste van ons zijn er al bij van in vierde provincial­e”, vult Claes aan. “We besloten ook deze stap te zetten. Dit was het juiste moment, we zijn bijna allemaal tussen de 25 en 27 jaar. We bewezen in de Beker van België ook al dat we dit niveau aankunnen. Alleen jammer dat we onze kansen door die blessures niet voluit kunnen verdedigen en nu onderaan staan.”

Het moment lijkt niet ideaal om Terkoest te ontvangen voor de derby. Al keren er wel enkele jongens terug uit de lappenmand. Vorig seizoen pakte Heracles onderling één op zes. Coeckelber­ghs: “Onze relatie met Terkoest? Laten we zeggen dat we door één deur kunnen, maar dat het er op het veld bitsig aan toe gaat. Er is best wat rivaliteit, ook bij de supporters. We delen dezelfde sporthal en willen allebei de beste zijn. Dat mag toch?” “Dit zijn de matchen, voor een bomvolle zaal, waar je het voor doet. We zijn de 4-4 van in april ook nog niet vergeten. Toen gaven we een 3-0-voorsprong weg en was Terkoest kampioen. Dat vraagt om revanche! Ik hoop dat de jongens mij een mooi verjaardag­scadeau kunnen schenken”, knipoogt Claes, die vandaag 25 kaarsjes uitblaast.

X

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Dries Claes en Stijn Coeckelber­ghs: nog respectiev­elijk tien en zes weken aan de kant na operaties aan schouder en knie.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Dries Claes en Stijn Coeckelber­ghs: nog respectiev­elijk tien en zes weken aan de kant na operaties aan schouder en knie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium