Het Belang van Limburg

Achel geeft forfait in Beker van Limburg

-

Avoc Achel (Liga B) heeft forfait gegeven voor de thuiswedst­rijd van komend weekend tegen Stalvoc Beverlo (eerste divisie) in de Beker van Limburg. Beide clubs geraakten het niet eens over een andere speeldatum. Stalvoc stoot dankzij het forfait door naar de volgende ronde, Avoc Achel focust zich volledig op de verplaatsi­ng naar Lendelede (ook Liga B) komende zondag in de Beker van België.

W. GENK: Bij Wara oefende het Liga B-team tegen het team uit tweede divisie: 3-2. Gielkens viel uit met een handblessu­re. UIKHOVEN: Uvoc A zal het dit weekend moeten stellen zonder spelverdee­lster Ine Willen (ontsteking). Charlotte Segnana van het B-team depanneert. ALKEN: Setter Anneleen Minten (dames eerste divisie) kreeg een inspuiting in de schouder en is minstens een week out. Coach Minten vervangt haar door Justine Happart van het B-team.

D. DIEPENBEEK: Bij Dievoc (dames eerste divisie) neemt Ronny Vanaken voorlopig over als T1 na het vertrek van Sylvain Pinsart. Samen met speelster Anne-Miek Moureau zal hij de coaching verzorgen. G. HASSELT: Ibrahim Adnane is momenteel topschutte­r in eerste klasse met acht goals. Dujacquier (Halle-Gooik), Ayioub Anik (Lierse) en El Allouchi (Malle-Beerse) zitten aan zes rozen. Die laatste is vanavond (21.15 uur) te gast in de Alverberg.

C. HOUTHALEN: Fabrizio Cammalleri is enkele weken out met een scheurtje in de lies.

G. EISDEN-DORP: Mitch Reijntjens scheurde de voorste kruisband van zijn knie en wellicht ook de achterste. Omdat ook Lens Annab maanden out is, overweegt de club versterkin­g te zoeken.

H. ALKEN: Van de zeven afwezigen van tegen Wellen recupereer­t coach Vandebroek er wellicht vijf: Vanswijgen­hoven, Stoffelen, Hoebrechts, Yannick Lowies en Jens Lowies.

RSC KOERSEL: Voor de komst van Heusden-Zolder (vanavond 21.15 uur) ontbreken Hamza Ait Ikkou (gekneusde teen), Youssef Hanni (schouder uit de kom), Tom Mignolet (spierscheu­r) en Sven Pelckmans (spierscheu­r). HASSELT: Bram Van Der Goten mist de thuiswedst­rijd tegen Sasja (BeNeleague). Tom Robyns en Dylan Vossen zijn wel fit. TONGEREN: Joris Tack neemt na een inactivite­it van een jaar de draad weer op bij Tongeren (BeNeleague). Trainer Canton neemt hem meteen op in de kern voor de wedstrijd tegen Bevo. Bocholt verliest in Bene-League - In de Bene-League ging Bocholt, dat komend weekend Europees speelt, in een vooruitges­choven wedstrijd verrassend onderuit tegen Fiqas Aalsmeer. De Nederlande­rs haalden het in de Damburg na een waar spektakels­tuk met 41-42. Bocholt verliest zo het maximum van de punten en moet na vijf wedstrijde­n de leiderspla­ats laten aan OCI-Lions, dat woensdag JMS/Hurry Up versloeg met 29-25.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium