Het Belang van Limburg

“Ik geef nooit op”

Joke Hoeyberghs (26) is de nieuwe kapitein bij Jaraco As

- Lars AUSSEMS

Na het vertrek van kapitein Lotte Schaekers (naar Datovoc Tongeren) moest Jaraco As op zoek naar een nieuwe leidster. Het duidde routinier Joke Hoeyberghs (26) aan. “Ik ken het reilen en zeilen binnen de club en ben binnen deze jonge groep één van de oudsten”, aldus de Leuvense, die aan haar vierde seizoen toe is in As. Nadat As kapitein Lotte Schaekers naar de Tongerse concurrent­ie zag trekken, verloor het niet enkel een sterke opposite, maar ook een speelster met een enorme drive. Wel, laat dat laatste nu ook één van de beste eigenschap­pen van de nieuwe captain zijn. “Ik geef nooit op en dat zal dit seizoen ook de sterkte van onze jonge ploeg zijn”, aldus Joke Hoeyberghs. “Het is belangrijk dat er één team op het veld staat, dat zich niet voor 100, maar voor 200 procent geeft en voor elkaar door het vuur gaat. Ik hoop hierbij mijn rol te spelen. Bovendien ben ik één van de ouderen hier in As en ken ik na de voorbije dienstjare­n het reilen en zeilen binnen de club.”

Meteen stunt?

Op het vermijden van de playdowns na, werden er geen echte doelen opgesteld voor komend seizoen. “We willen elk jaar beter doen dan het seizoen ervoor. Anderzijds geldt bij ons: niks moet, alles mag. As heeft zeven nieuwe speelsters en een jonge groep. Ten opzichte van vorig seizoen is er op elke positie meer concurrent­ie, wat iedereen scherp houdt. We hopen zo snel mogelijk constant te worden, en tactisch en technisch perfect uit te voeren wat de trainers van ons vragen. Af en toe eens stunten tegen de topploegen zou ook mooi zijn”, is Hoeyberghs strijdvaar­dig.

Met de openingswe­dstrijd in Charleroi komt er morgen (20.30u) een einde aan een wel erg lange voorbereid­ing. “In het begin zat ik er ook wat verveeld mee, maar eigenlijk is het voorbij gevlogen. De sfeer zat heel goed, bovendien hadden we alle trainingen nodig om op een goed niveau aan de start te verschijne­n. We kregen weinig blessures te verduren en kijken met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Nu hebben we vooral héél veel zin om eindelijk aan het echte werk te beginnen. En wie weet, zit er in Charleroi wel een stunt in zoals vorig jaar in de beker. Dan kunnen we met een overwinnin­g op zak een stevig feestje bouwen voor de verjaardag van Nelle Degrave.”

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium