Het Belang van Limburg

“Juiste keuze gemaakt”

CHRISTOPHE BERTJENS neemt revanche met goal en assist tegen Westerlo

-

Christophe Bertjens heeft woensdagav­ond zijn gram gehaald. De 24-jarige Tongenaar loodste Union met een goal en een assist voorbij Westerlo, de ploeg waar hij afgelopen zomer na anderhalve maand al de deur achter zich dicht trok. “Deze prestatie bewijst dat ik de juiste keuze heb gemaakt”, grijnsde Bertjens.

Christophe Bertjens verruilde in het tussenseiz­oen Lommel voor Westerlo. Maar na amper drie speeldagen hield hij het alweer voor bekeken in ’t Kuipje. Bertjens koos voor reeksgenoo­t Union en met die club was hij woensdagav­ond dus te gast in Westerlo. De wraak kon moeilijk zoeter zijn. Bertjens telde zijn ex-club uit met een goal en een assist.

“Dit doet echt wel deugd”, genoot Bertjens. “Mijn passage is hier niet helemaal correct verlopen, dan is het normaal dat je wat extra geprikkeld bent. Wat er in Westerlo allemaal verkeerd is gelopen? Ik dacht dat ik hier belangrijk zou worden, maar al snel kwam er abrupt een einde aan dat verhaal. Ik had het gevoel dat de trainer me links liet liggen en ben blij dat ik bij Union wel een kans krijg. Ik zit nu al aan drie goals - twee in de competitie en eentje in de beker tegen Oostende - en een assist. Dat toont aan dat ik de juiste keuze heb gemaakt, niet?”

Na zijn doelpunt daagde Bertjens de supporters van Westerlo nog even uit door het vingertje op de mond te leggen. “Van bij het begin werd ik door de fans al op de korrel genomen. Het ging voor mij een beetje te ver. Met dat gebaar wilde ik gewoon duidelijk maken dat ik hier mee de match heb beslist.” Geconfront­eerd met de sterke prestatie van Bertjens haalde Westerlo-coach Pelic de schouders op. “Van mij moest hij niet vertrekken”, aldus Pelic. “Vandaag was hij heel efficiënt, maar in Westerlo had Christophe het moeilijk met de concurrent­ie. De eerste wedstrijde­n mocht hij een paar keer invallen, dat was voor hem onvoldoend­e. Daarop is hij achter onze rug gaan onderhande­len met Union. Als iemand echt ongelukkig is, dan moet hij vertrekken. Het is zeker niet zo dat wij hem opzij hebben geschoven.” “Dat klopt niet”, aldus Bertjens.”Voorzitter Wijnants was wel degelijk op de hoogte over de ver- nieuwde interesse van Union. Blijkbaar wist de trainer het niet. Althans, hij heeft me er nooit over aangesprok­en. Tja, we hadden niet de beste band.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Christophe Bertjens.
Foto PHOTO NEWS Christophe Bertjens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium