Het Belang van Limburg

“Vanavond telt enkel de overwinnin­g”

Davinia Vanmechele­n en Yuna Appermont tegenover elkaar

- Lars AUSSEMS

Met de topper tussen KRC Genk Ladies (tweede) en Standard Fémina (derde) staat vanavond ook een Limburgs getinte strijd gepland, waarin vriendinne­n Davinia Vanmechele­n en Yuna Appermont het tegen mekaar opnemen. “We gunnen elkaar alles dit seizoen, enkel vanavond niet. We willen absoluut die drie punten”, zeggen beiden. We brachten de Hoeseltse Yuna Appermont en Landense Davinia Vanmechele­n nog eens samen aan UCLL, waar ze beiden studeren. Het was alweer even geleden dat ze mekaar nog zagen, na Vanmechele­ns overstap van Luik naar Genk. Beiden speelden samen in de nationale jeugdploeg­en en zaten twee jaar op de Leuvense topsportsc­hool. Samen gingen ze naar de trainingen in Standard. “Gelukkig sms’en we nog af en toe. Wel niet over de match, ik praat niet graag vooruit”, aldus Vanmechele­n, die vanavond de club ontvangt waar ze de afgelopen vier jaar doorbracht. “Het is speciaal om tegen hen te spelen, leuk om de meisjes terug te zien. Ik heb ze gemist, zeker ook Yuna.” Meer nog, beiden zullen elkaar op het veld voor het eerst rechtstree­ks tegenkomen. “Davinia is een heel sterke speelster. Een pure 10, goed met de bal aan de voet en met geweldige steekpassj­es”, haalt Appermont als eerste de loftrompet boven. “Yuna is iemand die elke trainer in z’n ploeg wil . Ze werkt keihard en heeft een prima mentalitei­t op het veld.” Genoeg compliment­jes, vanavond moet de vriendscha­p voor 90 minuten opzijgesch­oven worden. Hoe kunnen ze elkaar uit de wedstrijd houden? “Als Davinia in de eerste minuten niet in de match zit, kan ze het mentaal wel eens moeilijk krijgen. Het klinkt hard, maar dat wordt mijn taak”, lacht Appermont.

“Ik gun Davinia alles, maar vanavond tegen ons mag ze die goals en assists achterwege laten. We beschikken over minder kwaliteit dit seizoen, maar hebben een echt vechterspl­oegske.”

Ook Vanmechele­n is strijdvaar­dig: “Yuna trapt misschien wat weinig naar doel, al mag ze vanavond scoren, zolang wij met 2-1 winnen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Zowel Yuna Appermont (orthopedag­ogie) als Davinia Vanmechele­n (kleuterond­erwijs) zitten in hun eerste jaar aan UCLL. “
FOTO SERGE MINTEN Zowel Yuna Appermont (orthopedag­ogie) als Davinia Vanmechele­n (kleuterond­erwijs) zitten in hun eerste jaar aan UCLL. “

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium